Dobar raspored za KMF Vranje u jesenjem delu Prve futsal lige

Klub malog fudbala (KMF) Vranje, koji je lane imao najbolju sezonu od osnivanja i začetka futsala u Vranju, pokušaće da u novoj sezoni Prve futsal lige ostvari još veći uspeh.

Ovih dana izvučeni su parovi jesenjeg dela za predstojeći šampionat koji će startovati 8. oktobra i Vranjanci su, na prvi pogled, prošli odlično, pogortovo zbog činjenice da će većinu jakih protivnika ugostiti na svom parketu.

Na startu će dočekati Ivanjicu, novog prvoligaša iz istoimenog grada.

Potom će u drugom kolu gostovati lane sedmoplasiranom Zemunu, u trećem dočekati lanjskog šamoiona, ekipu beogradskog FON-a.

Posle gostovanja Vinter sportu u 4. kolu u Nišu dve utakmice zaredom odigraće kao domaćini - protiv Bečeja i Novog Pazara, sa kojim su Vranjanci prošle godine vojevali bitke u polufinalu plej-ofa i bili na korak od plasmana u finale i borbe za titulu prvaka Srbije.

Posle Novog pazara KMF Vranje gostovaće novom prvoligašu Loznici, pa dočekati lane petoplasirani Konjarnik, dok će u 9. poslednjem kolu polusezone biti gost Kalče u Nišu, ekipe koja je poslednji šampionat okončala kao šestoplasirana.

Prošla sezona je za vranjski tim završena na visokom trećem mestu u najelitinijem rangu takmičenja u državi.

Klub je ove godine reaktivirao mlađe selekcije sa planom da u budućnosti "iznedre nekog novog majstora ovog sporta".

U omladinskoj školi kao treneri rade Predrag Pepa Nikolić i Dejan Krstić Maslovar.

U KMF Vranje su ponosni što je gotovo sto odsto igračkog kadra iz Vranja i okoline.

Za predstojeće prvenstvo iz kluba je najavljena borba "makar za stepenik više".

POJAČANJA

Uprava vranjskog futsal prvoligaša, u skladu sa ambicioznim planovima za novu sezonu, nastoji da dovede adekvatna pojačanja na određenim pozicijama u timu. Za sada je klubu pristupio Predrag Peca Jovanović, igrač velikog iskustva sa zavidnim brojem nastupa u domaćem prvenstvu. Jovanović je bivši igrač niškog Winter sporta, kao i višestrukog šampiona Srbije kragujevačkog Ekonomca. Imao je i internacionalnu i reprezentativnu karijeru. Nakon nekoliko sezona provedenih u drugim klubovima u KMF Vranje se vratio i Ilija Ristić.

Najnovije vesti