Dođite u nedelju (15.30h) na Gradski stadion: Derbi igraju Radnički i Torpedo

Gradski derbi u okviru 1. kola Pčinjske okružne lige u fudbalu u nedelju od 15.30 na Gradskom stadionu u Vranju odigraće FK Radnički 2021 i nedavno formirani FK Torpedo 1973.

Iz Radničkog pred ovu utakmicu pozivaju navijače da u što većem broju dođu na Gradski stadion i uživaju u fudbalskoj predstavi dva vranjska kluba, prvoj nakon više od dve decenije.

"Prošlo je više od dvadeset godina otkad su u Srpskoj ligi Istok snage odmerili Dinamo Vranje i tadašnji OFK Soko.

Od tada se nije igrao meč između vranjskih klubova.

Doskora je u ovoj ligi postojao samo jedan tim iz Vranja, a sada ih ima tri.

Nadamo se da će ih u budućnosti biti još više i da će igrati u višim rangovima takmičenja", naveli su iz Radničkog, pozivajući navijače da ih bodre u što većem broju "jer je obeda u ovoj utakmici veoma bitna".

Posle nekoliko sezona tokom kojih je igrano u formatu sa 10 ili 11 klubova, ovogodišnje prvenstvo Pčinjske okružne lige imaće 13 učesnika.

Iz Vranja su to tri FK Dinamo (koji je u prošlom prvenstvu zbog finansijskih teškoća istupio iz Srpske lige Istok), Radnički 2021 (koji se prošle godine vratio takmičarskim utakmicama nakon privremenog gašenja kluba i desetogodišnje pauze) i nedavno osnovani FK Torpedo 1973, debitant u ovoj ligi.

Osim ova tri još dva kluba sa područja grada Vranja takmičiće se u nastupajućoj fudbalskoj sezoni - Mineralac iz Vranjske Banje (lane vicešampion) i FK Pavlovac iz istoimenog vranjskog sela.

U prvenstvu će još igrati Vihor iz Žbevca, Levosoje, BSK (Bujanovac), Mladost (Suvojnica), Čelik iz Belog Polja, Mladost iz Bosilegrada, FSU Južna pruga iz Vladičinog Hana i OFK As.

Parovi 1. kola Pčinjske okružne lige

Radnički 2021 - Torpedo 1973
Vihor (Žbevac) - FSU Južna pruga (Stubal)
Mladost (Suvojnica) - BSK (Bujanovac)
Čelik (Belo Polje) - Pavlovac
Levosoje - Mineralac (Vranjska Banja)
Mladost (Bosilegrad) - Dinamo (Vranje)

Najnovije vesti