Disić: Plata mi je 97.000, dezinformacije ugrožavaju bezbednost moje porodice

Moja mesečna plata je 97.000 dinara - izjavio je odgovarajući na pitanje novinara Vranje News-a generalni direktor kompanije Simpo Slađan Disić.

- Ukupna moja primanja u prošloj godini bila su 9.400 evra u dinarskoj protivvrednosti za dvanaest meseci ili prosečno mesečno 824 evra odnosno 97.000 dinara - precizirao je Disić.

On je dodao da je to mnogo manje nego što objavljuju pojedini medijski portali (bilo je spekulacija da je Disićeva plata čak 11.000 evra mesečno) i mnogo manje nego što imaju direktori u malim i srednjim preduzećima u srpskoj privredi.

- Takve dezinformacije su vrlo nekorektne i vrlo opasne jer pominjanjem astronomskih iznosa ugrožavaju moju i bezbednost moje porodice.

Rukovodstvu se isplaćuje kumulativni procenat od izvršenja plana proizvodnje i plana realizacije.

Voleo bih da danas mogu da vam saopštim da su plate mandžmenta u Simpu onolike koliko nam ih pripisuju pojedini portali.

Ali nisu; evo i plate izvršnih direktora u Simpu su gotovo identične mojoj.

To je prava istina i o visini naših zarada može da se uveri bilo ko, kako u Simpu, a pogotovo u Poreskoj upravi - kazao je Disić.

Naknade za NO od 1. aprila

Disić je, odgovarajući na novinarsko pitanje Vranje News-a, kazao da članovi Nadzornog odbora (NO) Simpa nisu primali nikakve naknade za participiranje u tom telu do usvajanja Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), odnosno do 1. aprila ove godine.

- UPPR-om je predviđena naknada za predsednika i članove NO Simpa u visini jedne i po prosečne naknade za predsednika i u visini jedne za članove. Do 1. aprila ove godine, dakle, nijedan član NO nije dobio ni dinara na ime naknade - kazao je Disić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje Vranje News-a o zaradama u Simpu, Disić je kazao da one zavise "od izvršenja normativa i plana realizacije".

- Prosečna neto plata zaposlenog je u maju bila 33.000 dinara, u junu 31.000 jer je bio manje radnih dana, a u julu 35.500 dinara.

Imajući u vidu da imamo popunjene prouzvodne kapacitete i obezbeđen plasman moguće je da će prosečna plata do nove godine biti i veća - zaključio je Disić odgovarajući na pitanje novinara Vranje News-a.

Najnovije vesti