Disić: Pet miliona evra gubitak Simpa zbog korone VIDEO

Generalni direktor Simpa u Vranju Slađan Disić izjavio je u četvrtak da će izgubljeni prihod vranjske kompanije za tromesečni period mart-maj "sigurno biti oko pet miliona evra".

Govoreći o ekonomskim posledicama prouzrokovanim koronavirusom i štete koju trpi kompanija Simpo, Disić je rekao da je samo na domaćem tržištu izgubljen prihod preko 250 miliona dinara u martu i aprilu, a u izvozu preko 750.000 evra.

- Mi ćemo nastojati da nastavimo sa proizvodnjom i opremanjem enterijera hotela u Makedoniji, Crnoj Gori, Irskoj i da održimo dobru reputaciju u poslovanju - rekao je Disić.

On je naglasio da je tokom vanrednog stanja najveći broj privrednih subjekata "bio prinuđen da zbog izostanka tražnje i ponude zaustavi svoj proces poslovanja, a poslovne aktivnosti svede na minimum.

- Simpo je to učinio 27. marta, u momentu kada je struka najavila eksponencijalni rast broja zaraženih u Srbiji kako bismo sačuvali zaposlene - kazao je Disić.

SOLIDARNOST

Disić, koji je i predsednik Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore (RPK) naglasio je da je tokom pandemije Vlada u Beogradu podržala oko 80 odsto ideja i predloga koje su imali predstavnici privrede preko republičke i regionalnih privrednih komora.

- Ti predlozi su prihvaćeni i "pretočeni u mere ekonomske podrške, fiskalnih olakšica i direktnih davanja - precizirao je Disić.

On je konstatovao da je privreda u Pčinjskom okrugu, pre svega u Vranju, pretrpela veliku štetu.

- Zahvalan sam gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću i gradskom rukovodstvu na iskazanoj solidarnosti i zalaganju za donošenje mera oporavka privrede pogođene pandemijom koronavirusa.

Zajedno moramo dati punu podršku privredi za ublažavanje posledica izazvanih ovom krizom - rekao je Disić.


Najnovije vesti