Direktorka ZC čestitala lekarima doktorsku slavu Sveti Vrači

Čestitam svim kolegenicama i kolegama našu lekarsku slavu i ističem da sada u Zdravstvenom centru (ZC) Vranje imamo najbolje uslove za rad, uvećanu platu, zaposlili smo mnogo mladih lekara i poslali na usavršavanje veći broj doktora nego ikada do sada, izjavila je direktorka ZC Ljiljana Antić povodom lekarske slave Svetih Vrača Kozme i Damjana.

Ona j elekarsku slavu čestitala svim zdravstvenim ustanovama u okrugu i radnicima koji te svetitelje slave kao zaštitnike svoje profesije, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim porodicama koje u četvrtak slave.

- Građani Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja ne treba da brinu, imaju najkvalitetniju i najbolju moguću zdravstvenu zaštitu na samom jugu Srbije - navela je direktorka.

Podsetila je da se Kozma i Damjan pre 1.700 godina lečili i pomagali onima kojima je pomoć bila potrebna i to bez nadoknade i zato zbog njihovih svetih dela oni uživaju u našem narodu posebno poštovanje.

- Kako su sveti besrebrnjaci lečili ljude bez obzira na boju kože, pripadnost, tako i mi ne smemo da zaboravimo da je lekarska profesija danas veliki božanski dar i jedna od najhumanijih profesija - dodala je Ljiljana Antić.

Najnovije vesti