Direktor EPS-a Grčić predložio smenu Gorana Nikolića

Direktor Elektrodistribucije Vranje Goran Nikolić predložen je za smenu Nadzornom odboru EPS-a, na osnovu rezultata istrage unutrašnje kontrole u saradnji sa kolegama iz ODS EPS distribucije, izjavio je direktor EPS-a Milorad Grčić.

Kako javlja B92, istovremeno smenjen je i na nižu poziciju prebačen Vladica Aleksić, direktor odseka za tehničke usluge Vranje.

Grčić je kaznio 23 zaposlena u Srbiji zbog propusta u radu, čije su posledice i pad Srbije na "Doing business listi" Svetske banke, kao i višekratni prekidi u snabdevanju električnom energijom u beogradskim naseljima Kotež i Krnjača.

Osim Nikolića iz Vranja, na listi predloženih za smenu su i Ljubiša Krunić, direktor ED Centar Beograd, Dragan Jeknić, direktor ED Banovo Brdo, Ivan Ilić, direktor ED Zemun, Nenad Milošević, direktor ogranka Niš, Stevica Cigulov, direktor ogranka Zrenjanin i Borko Golubović, direktor ogranka Prijepolje.

- Istraga unutrašnje kontrole u saradnji sa kolegama iz ODS EPS distribucije pokazala je da su pojedini zaposleni odgovorni za kršenje procedura za izdavanje dozvola za priključenje na elektro-mrežu i kašnjenje u izdavanju dozvola zbog čega je Srbija, između ostalog dobila nižu ocenu Svetske banke.

Pojedini su umešani i u korupciju i protiv njih su podnete krivične prijave, a deo zaposlenih kažnjen je zbog loših rezultata u smanjenu gubitaka i krađe električne energije - navodi se.

- U EPS-u neće biti zaštićenih i svi odgovorni za propuste biće kažnjeni.

EPS će nastaviti da unapređenjem poslovanja i investicijama u razvoj infrastrukture doprinosi jačanju ekonomije Srbije i boljem standardu svih građana - rekao je Grčić.

ČETIRI GODINE DIREKTOR

Nikolić je došao na čelo Elektrodistribucije Vranje u oktorbru 2014. godine, u vreme kada je bio jedan od dva poverenika SNS-a u Vranju.

On je na toj funkciji zamenio Zorana Kneževića (SPS), koji je tada raspoređen na drugo radno mesto.

Najnovije vesti