Dinamo u ponedeljak dočekuje Kabel: Opstanak ulog za osvajanje tri boda

FK Dinamo Vranje dočekaće u ponedeljak na svom terenu favorizovanog Kabela iz Novog Sada, trenutno drugoplasiranu ekipu Prve lige, u utakmici 24. prvenstvenog kola.

Pomoćni trener Dinama Nikola Stojanović kazao je na konferenciji za medije uoči ove utakmice da Dinamo ima nekoliko rovitih fudbalera, ali i neke koji se najverovatnije vraćaju "iz povreda" (Veškovac, Antić), te da je neizvesno i da li će igrati Filip Jezdović.

- Očekuje nas veoma teška utakmica.

Kad se pogleda tabela Kabel je favorit u predstojećem susretu, ali mi smo svi u klubu svesni koliko bi nam značila tri boda i treća vezana pobeda.

Dočekujemo Novosađane u dobrom raspoloženju, veoma smo motivisani i nadamo se pobedi - rekao je Stojanović.

ČEKAJUĆI ODLUKU PO ŽALBI

Na konferenciji za medije bilo je reči i o žalbi Dinama na odluku Disciplinske komisije FSS da na 18 meseci iz fudbala suspenduje šefa stručnog štaba vranjskog tima Dragana Antića Recka. Stojanović je kazao da je "malo čudno" da je odluka o kazni doneta tako brzo, a da odgovor na žalbu Dinama toliko kasni, ali je napomenuo da su sva ta dešavanja zapravo "dala novi motiv timu", što se vidi po rezultatima.

- Mi smo u seriji od tri utakmice bez poraza, od toga smo dve poslednje dobili. Na taj način se odužujemo našem šefu Antiću. Kada je reč o žalbi, očekujemo pozitivan odgovor na nju - kazao je Stojanović.

Zadnji vezni Dinama Marko Stanojević, rođeni Kruševljanin (koji je osim u Dinamu igrao u kruševačkim klubovima Napredak i Trajal, te jedno vreme na Malti) kaže da Dinamo "ne ume drugačije da igra osim ofanzivno i na pobedu".

- Atmosfera u ekipi je odlična i nema razloga da ne nastavimo pobednički niz - rekao je Stanojević pred novinarima.

Čačanin Miloš Gordić, koji je pre Dinama igrao za Smederevo, Novi Pazar, Bačku, surdulički Radnik i druge klubove, opominje na položaj Kabela na tabeli.

- Novosađani su drugi na tabeli, već drugu godinu zaredom igraju veoma dobar fudbal, a nama je sa druge strane svaka utakmica kvalifikaciona.

Moramo u predstojeći meč ući veoma ozbiljno jer bi nas eventualno pobeda digla gore "na crtu", tamo gde je borba timova koji obezbeđuju opstanak u ligi.

Važno je da spremno i organizovano uđemo u meč i ako bude tako očekujem da dobijemo utakmicu.

Potom da u narednom kolu, na gostovanju Jagodini, pokažemo jesmo li za taj opstanak ili nismo.

Mislim da ova ekipa Dinama zaslužuje opstanak u ligi - rekao je Gordić.

Dinamo je trenutno četrnaesti na tabeli Prve lige sa 25 bodova.

Devetoplasirani Borac iz Čačka i desetoplasirani Železničar iz Pančeva, koji se nalaze na pozicijama koje obezbeđuju opstanak, imaju po 30 bodova, pet više od Dinama.

Utakmica Dinamo - Kabel odigraće se u ponedeljak 29. mart od 16 časova na Stadionu Jumko u Vranju.

ISPADA OSAM EKIPA

Klub koji osvoji prvo mesto u prvenstvu Prve lige Srbije u sezoni 2020/2021. ostvariće direktan plasman u Super ligu. Takav plasman očekuje i drugoplasirani tim. Oni će postati članovi Super lige pod uslovom da od nadležnih organa FSS dobiju licencu za takmičenje u najelitnijem rangu. Na kraju takmičarske sezone 8 klubova koji su ostvarili plasman od jedanaestog do osamnaestog mesta preći će u republičke lige (Srpska liga - grupe Istok, Zapad, Beograd i Vojvodina) i postati članovi određene grupe po osnovu regiona čiji su ti klubovi članovi po teritorijalnom principu. Do kraja prvenstva u Prvoj ligi ostalo je još 11 kola.

Najnovije vesti