Dinamo sam odlučuje o svojoj sudbini: Bodovi protiv Borca imperativ

FK Dinamo Vranje vodi žestoku borbu za opstanak u Prvoj ligi Srbije, a fudbaleri vranjskog kluba, nakon pobede protiv Dubočice u Leskovcu, dočekaće ekipu čačanskog Borca 1926, u utakmici 30. kola u subotu u Vranju.

Nikola Stojanović, pomoćnik šefa stručnog štaba u Dinamu, izjavio je pred novinarima uoči ovog susreta da vranjski klug dočekuje goste iz Čačka u najjačem sastavu.

- Svi su spremni, nemamo suspendovane fudbalere.

Čačani su imali neke pehove u poslednje vreme, oduzeti su im bodovi, u prošlom prvenstvenom kolu njihov napadač Andrija Ratković doživeo je prelom noge, ali činjenica da im se to dešava ne treba da nas zavara.

Moramo da uđemo maksimalno motivisani i 110 odsto spremni kako bismo dobili predstojeći meč koji nam je izuzetnio važan u borbi za opstanak.

Došli smo, posle nekoliko utakmica u kojima smo ostvarili dobre rezultate, u situaciju da se sami pitamo o svemu i nadamo se da, ukoliko ostvarimo cilj i dobijemo utakmice koje planiramo da dobijemo, posebno kao domaćini, opstanak u ligi nije nerealan - rekao je Stojanović.

Bočni defanzivni igrač Dinama Nebojša Ćirković potencirao je da u Vranje dolazi ekipa koja dobro igra na strani.

- Biće veoma teška utakmica, ali očekujem da damo svoj maksimum i osvojimo tri nova boda koji bi nam mnogo značili u borbi za opstanak u ligi - rekao je Ćirković.

Borac, koji se takođe bori za opstanak u ligi, u prošlom kolu savladao je izuzetno dobru ekipu OFK Žarkova sa 2:0.

Čačani su, nakon što im je oduzeto šest bodova, petnaesti na tabeli sa 31 bodom.

Dinamo je posle dve uzastopne pobede jedanaesti sa 35 bodova, koliko ima i Radnički iz Sremske Mitrovice na desetom mestu koje garantuje opstanak u ligi.

Sve ekipe iza te pozicije ispašće iz Prve lige.

U prvom delu šampionata Dinamo je pobedio predstojećeg rivala u Čačku sa 0:1 golom Željka Dimitrova koji je u polusezoni napustio vranjski klub.

Utakmica Dinamo - Borac odigraće se u subotu 1. maja od 16 časova na Stadionu Jumko u Vranju.

Najnovije vesti