Dinamo predstavio Uroša Kalinića, novog šefa stručnog štaba

Na konferenciji za medije u vranjskom Dinamu predstavljen je u sredu novi šef stručnog štaba Uroš Kalinić.

Zbog suspenzije prvog trenera Dragana Antića (zabrana obavljanja sportskih funkcija u trajanju od 15 meseci) kormilo Vranjanaca preuzeo je doskorašnji trener Dorćola, Grafičara i OFK Beograda.

- Verujem da su me uspesi u srpskoligaškom društvu preporučili da dođem na klupu Dinama.

Za mene je ovo najveći izazov do sada, jer sam prvi put u ovom rangu takmičenja.

Zahvalan sam upravi kluba što su mi ukazali poverenje i izuzetno srećan što sam u Vranju, gradu koji važi za
fudbalsku sredinu.

Zadovoljan sam igračkim kadrom, atmosferom, stručnim štabom u klubu i mislim da je sve na jednom visokom nivou.

Drago mi je što ću ove sezone biti deo Dinama i nadam se da ću uspeti da opravdam poverenje koje su mi ukazali čelnici kluba – rekao je Kalinić u prvom susretu s novinarima.

Takmičarski prioritet ove sezone je povratak u Super ligu.

- Dinamo ima svoj sistem rada i igre koji je prepoznatljiv i nemam nameru da ga menjam.

Nisam došao da šefujem, već da budem deo tima pred kojem je ozbiljan zadatak, povratak u elitu.

Postoje stvari koje su dobre i koje ćemo zadržati.

Pokušaću da svojim radom oplemenim ono što već postoji.

Jedan čovek ne čini tim, moramo da napravimo ekipu i osposobimo igrački kadar za osvajanje prva dva mesta koja vode u superligaško društvo.

Antić: Kalinić se savršeno uklapa u naš sistem

Dobrodošlicu novom treneru poželeo je prvi čovek Dinama Dragan Antić.

- Doneli smo pravu odluku i ne sumnjam da će Uroš Kalinić doprineti napretku kluba. Siguran sam da možemo da se vratimo u Super ligu, a dolazak novog trenera samo je potvrda da su ambicije kluba ove sezone ozbiljne. Kalinić je mlad, ambiciozan trener, željan dokazivanja i ovo je možda na neki način i odskočna daska za njegov dalji razvoj u karijeri. Nadam se da će uživati u Vranju predvodeći Dinamo, jer je privilegija za svakog trenera da vodi ekipu sa najvećim brojem gledalaca. Verujem da ćemo se i ove sezone radovati kao i naredne kada smo izborili istorijski plasman.

Predsednik Dinama obrazložio je izbor novog trenera.

- Odlučili smo se za Kalinića jer ima isti stil igre koji je Dinamo krasio prethodne sezone, a to je ofanzivni fudbal sa puno presinga. Nisam od trenera koji preferira defanzivni stil igre. Ubeđen sam da će ceo stučni štab, sa trenerom Kalinićem na čelu, vratiti Dinamo gde oduvek pripada, a to je Super liga. Kalinić će imati podršku rukovodstva kluba u svakom pogledu i siguran sam da će debitantsku sezonu izneti na pravi način – zaključio je Antić.

PROFIL

Matični klub Uroša Kalinića je Crvena zvezda. Ponikao je u Zvezdi, a prvi trener 1984. godine bio mu je Vladica Popović, koji je sa Zvezdom osvojio titulu svetskog prvaka. Kasnije je upijao fudbalsko znanje od Jovana Kuleta Aćimovića, Stevana Ostojića, Zorana Žote Antonijevića i Vojina Lazarevića. Igrao je kao fudbaler prijateljske utakmice za drugim tim, ali nikada nije debitovao u prvom timu u generaciji koju su prevodili Nebojša Krupniković, Vranjanac Dejan Stefanović, Darko Pivaljević i dr. Trenirao je Dorćol, FK Grafičar i OFK Beograd. Rođeni je brat glumca i TV voditelja Milana Kalinića.

Najnovije vesti