Dinamo Jug za vikend dočekuje Slogu: Vranjanci mogu na čelo tabele

Fudbalski klub Dinamo Jug, trenutno na deobi drugog mesta u fudbalskoj Zoni Jug, odigraće svoj naredni prvenstveni meč (14. kolo) u nedelju 29. oktobra od 14 časova protiv leskovačke Sloge, na Stadionu Jumko u Vranju.

Sloga je trenutno osma na tabeli sa 20 bodova i u dobroj je formi (prošlog vikenda su kao domaćini pobedili OFK Kosanicu sa 7:0).

Vranjski tim sa 28 osvojenih bodova zaostaje samo korak za liderom Jedinstvom iz Gornjeg Stopanja, ekipom koja je u zaostalom meču u sredu poražena kao domaćin od Nebeskih anđela iz Vranja sa 0:2 (strelci za Vranjance Nemanja Mladenović u 21. i Petar Petrović u 73. minutu).

Velika je šansa za Dinamo Jug da pobedom u ovom kolu možda i preuzme vođstvo na tabeli.

Trener Nebeskih anđela Branimir Stošić o podviguprotiv lidera u Gornejm Stopanju kaže za Vranje news da su njegovi igrači "izvanrednom igrom tokom cele utakmice protiv prvoplasiranog tima na tabeli došli do tri veoma važna boda".

"Sledi nam malo lakši raspored i nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama kako bi ostvarili što bolju poziciju na tabeli na kraju jesenjeg dela prvenstva", navodi Stošić za naš portal.

Njegov tim će predstojećeg vikenda dočekati poslednjeplasiranog Jastrepca iz Blaca, ekipu koja u dosadašnjem toku prvenstva ima samo dva osvojena boda.

Anđeli su trenutno četrnaesti (liga ima 18 klubova) sa 16 bodova.

Upravo protiv lidera Jedinstva u Gornjem Stopanju igraće narednog vikenda Mineralac iz Vranjske Banje, koji je nakon dobrog prvnstvenog starta u manjem padu forme u poslednjim utakmicama (Banjčani sugurno nisu plaanirali da na domaćem terenu u poslednja tri meča osvoje samo bod, ali se to dogodilo.

Poraženi su od Morave i Dinamo Jug-a, a osvojili bod protiv Gracka).

Mineralac je trenutno deveti na tabeli sa 19 bodova.

Morava iz Vladičinog Hana, koja je prethodnog vikenda kao domaćin sa 7:1 deklasirala Svetlost iz Badnjevca, gostovaće predstojećeg vikenda ekipi Gracko iz Starog Gracka, koja svoje utakmcie igra u Kuršumliji.

Hančani su šesti na tabeli sa 22 boda, a isto toliko ima Gracko (uz nešto bolju gol razliku) na petoj poziciji.

Pogledajte u nastavku kompetne parove 14. kola Zone Jug i trenutno stanje na tabeli

Najnovije vesti