Dinamo Jug u nedelju će dočekati Radana iz Lebana, cilj su tri boda

U 3. kolu fudbalske Zone Jug FK Dinamo Jug iz Vranja dočekaće Radana iz Lebana, u nedelju 27. avgusta od 16.30 časova na Stadionu Jumko u Vranju.

Posle dva kola Vranjanci, inače debitanti u ovom rangu takmičenja (klub je osnovan prošle godije i ekspresno se plasirao iz Pčinjske okružne lige u viši rang), imaju polovičan učinak - po pobedu i poraz.

Najpre su u Vranju očekivano savladali ekipu Grackog i Starlog Gracka, a onda nesrećeno i uz, kažu, problematično suđenje izgubili na gostovanju u Kuršumliji od OFK Kosanice, iz sumnjivog penala dosuđenog pred kraj susreta.

Leskovčanin Goran Đorđević, šef stručnog štaba vranjskog zonaša, pred dolazak Lebančana ocenjuje za Vranje News da je cilj njegovog tima da pobeđuje, posebno na domaćem terenu, te da u tom smislu i od narednog susreta očekuje tri boda, iako upozorava da je Radan odlična ekipa.

"Iz prva dva kola objektivno sam očekivao 4 boda, osvojili smo 3, ali sam ubeđen da smo zaslužili više.

Sada nam dolazi Radan iz Lebana, ekipa koja je zadržala kostur tima iz prethodnih sezona, s tim što su se dodatno pojačali sa nekoliko srpskoligaških igrača.

Vrlo su nezgodan tim, ali mi nemamo drugog izbora nego da idemo na pobedu", navodi Đorđević za Vranje News.

Okružni derbi u 3. kolu

Preostala tri tima iz Pčinjskog okruga predstojećeg vikenda takođe će odigrati svoje utakmice 3. kola. Mineralac iz Vranjske Banje gostovaće Jastrepcu u Blacu, dok će Nebeski anđeli u derbiju okruga ugostiti SFK Moravu iz Vladičinog Hana.

Trener Dinamo Jug-a kaže da se u formiranju rostera igrača za prvu sezonu kluba u Zoni Jug nisu sklopile sve kockice i da uprava nije mogla da dovede sva željena pojačanja.

"Nije to onaj nivo tima koji smo očekivali, ali prosto na fudbalskom tržišu ovog kraja nismo imali fudbalere koje možemo da dovedemo.

Većina onih boljih su u FK Pčinja, koja igra Srpsku ligu Istok, viši rang od našeg, i imaju i veći budžet.

Za sada se oslanjamo na ono čime raspolažemo.

Imam poverenje u ove igrače i očekujem da oni pruže 100 odsto svojih mogućnosti.

Cilj nam je da uz takav angažman ovaj deo sezone završimo u vrhu i da onda u zimskom prelaznom roku možda prekomponujemo tim, dovedemo još neka pojačanja i na proleće napadnemo sam vrh tabele", kaže Đorđević za naš portal.

On očekuje da u narednom periodu makar fer suđenje, koje neće ličiti na ono iz prošlog kola sa gostovanja u Kuršumliji.

"Pri rezultatu 0:0 nije nam sviran očigledan penal posle udaranja lopte u ruku domaćeg igrača, potom smo primili gol iako je fudbaler domaćih bio dva metra u ofsajdu i na kraju penal sviran u 84. minutu koji po svima nije bio, jedan bezazlen pad usamljenog protivničkog napadača među naša tri odbrambena fudbalera", navodi Đorđević.

Profil

Goran Đorđević, trener koji je uoči ove sezone preuzeo Dinamo Jug, kao igrač je nastupao za Radnički iz Niša, Hajduk iz Kule, OFK Beograd, mađarsku Ujpešt Dožu, igrao je i u Australiji, a na početku karijere za Žitorađu i Dubočicu. Kao trener najduže je radio u Moravac Orionu iz Mrštana, koga je doveo do Prve lige. U tom klubu proveo je sedam godina. Oko tri i po godine trenirao je leskovačku Dubočicu. Bio je šef stručnog štaba i u Radanu iz Lebana, Zloćudovu, Jablanici iz Medveđe i drugim klubovima.

Najnovije vesti