Dinamo Jug u Kuršumliji pao u finišu sa penala, poraz Anđela u Prokuplju

Dva fudbalska kluba iz Vranja doživeli su poraze u 2. kolu Zone Jug - Nebeski anđeli izgubili su na gostovanju u Prokuplju od OFK Topličanina sa 2:0 (1:0), dok je Dinamo Jug poražen na gostovanju OFK Kosanici u Kuršumliji sa 2:1 (1:1).

Dinamo Jug, koji je na startu prvenstva slavio u Vranju protiv Grackog, u Kuršumliji je doživeo nesrećan poraz.

Kosanica je do prednosti došla u 28. minutu kada je pogodio Mladenović.

Dinamo Jug uspeo je da do kraja poluvremena poravna na 1:1 preko Spasića (44. minut).

Vranjskim tim je udrugom delu igre imao šanse da povede, čak i jednu stopostotnu, ali njegovi napadači nisu bili precizni.

Vranjanci su bez bodova ostali posle penala domaćih u 85. minutu.

Sa bele tačke precizan je bio Mladenović, postigavši drugi gol.

Za igrača utakmice proglašene je fudbaler domaćih Marko Lapčević, uprkos tome što je Mladenović bio dvostruki strelac.

Nebeski anđeli su na startu lige daleko od forme iz prošle sezone.

Poraženi su na stadionu u Prokuplju pre oko 300 navijača, a domaćinima je bio dovoljan po jedan u gol u oba poluvremena da dođu do pobede.

Prvi gol za domaćine postigao je talentovani mladi fudbaler Jovan Ristić, a Stamenković je pogodio za konačan ishod u poslednjim minutima utakmice.

Za igrača utakmice proglašen je domaći fudbaler Jovan Jovanović.

Još jedan tim iz Pčinjskog okruga, SFK Morava iz Vladičinog Hana, igrala je svoj meč u subotu i pobedila Mladost 1959 iz Vinarca sa 3:1.

Mineralac iz Vranjske Banje, četvrti tim iz okruga u ovoj ligi, svoju utakmicu drugog kola odigrao je 0:0 na banjskom stadionu protiv Jedinstva iz Bošnjaca, ekipe koja je u prvom kolu bila veoma ubedljiva i nadigrala Jablanicu iz Medveđe sa 4:0.

Okružni derbi u 3. kolu

SU Dinamo Jug u 3. kolu Zone Jug narednog vikenda dočekaće Radan iz Lebana, dok će banjski Mineralac gostovati Jastrepcu u Blacu. Nebeski anđeli će u derbiju okruga ugostiti SFK Moravu iz Vladičinog Hana.

Najnovije vesti