Dinamo Jug bolji u gradskom derbiju, pobeda Torpeda, ubedljiv poraz Dinama

U Pčinjskoj okružnoj ligi odigrane su proteklog vikenda utakmice 15. kola, a u gradskom derbiju u Vranju između Radničkog 2021 i Dinamo Jug-a slavio je formalni gost - 1:2.

Prema viđenom, odigran je vrlo dobar meč, prava prvenstvena utakmica u kojoj su na kraju odlučile sitnice.

Trener i predsednik Radničkog Dejan Osmanović kaže sa Vranje News da je gost "bio bolji za taj jedan gol".

"Imali smo i mi i oni dosta prilika, koje nisu iskorišćene.

Ono što mogu da istaknem je da su tribine bile poprilično popunjene navijačima za ovaj rang takmičenja", kaže Osmanović za naš portal.

U gostima u Suvojnici protiv domaće Mladosti sa 0:5 (0:3) trijumfovao je vranjski Torpedo 1973, koji pruža sve bolje partije u prolećnom delu sezone.

Kapiten i trener Torpeda Predrag Ristić kaže za Vranje News da je njegov tim u utakmicu ušao sa velikom energijom, željom i borbenošću, želeći da pokaže domaćinu da ga zanima samo pobeda.

Vranjanci su brzo poveli sa 2:0 golovima Miloša Tasića i Strahinje Kostića.

"To brzo vođstvo nam je omogućilo opušteniju igru u nastavku meča", kaže Ristić.

Strelac trećeg gola za Torpedo bio je Nikola Savić i sa tim rezultatom se otišlo se na pauzu.

Torpedo 1973 je uspeo da u drugom poluvremenu još dva puta zatrese mrežu Suvojničana, a precizni su bili Nikola Jovanović i Nikola Arsić.

"Zadovoljni smo pobedom, ali treba napomenuti da smo pored pet datih golova propustili još veliki broj šansi, u čemu je nemalu ulogu imao neravan teren.

Raduje da smo i na takvom terenu uspeli da pas igrom dođemo do golova i šansi.

Želimo da ovaj niz nastavimo pobedom protiv Čelika na domaćem terenu u narednom kolu", navodi Ristić za Vranje News.

U ostalim utakmicama 15. kola Pčinjske okružne lige Dinamo Vranje, koji je pre četiri godine igrao u Super ligi, izgubio je na svom terenu od FSU Južne pruge iz Stubla sa čak 0:4, lider na tabeli banjski Mineralac je u Bosilegradu pobedio domaću Mladost sa 1:4, a Pavlovac ostvario značajan trijumf u Levosoju protiv istoimene domaće ekipe sa 1:2.

Čelik je u Belom Polju slavio protiv gostujućeg BSK-a iz Bujanovca sa 4:0, dok je utakmica u Bujanovcu između domaćeg OFK As-a i Vihora iz Žbevca prekinuta i registrovana službenim rezultatom 0:3 u korist Žbevčana.

Na tabeli posle 15. kola vodi Mineralac iz Vranjske Banje sa šest bodova prednosti ispred Dinamo Jug-a.

Banjčani imaju svih petnaest pobeda iz petnaest prvenstvenih kola.

Parovi 16. kola Pčinjske okružne lige

FSU Južna pruga - OFK As, Vihor - Radnički 2021, Dinamo Jug - Mladost (S), Torpedo 1973 - Čelik, BSK Bujanovac - Levosoje, Pavlovac - Mladost (B), Mineralac - Dinamo Vranje.

Najnovije vesti