Devetoro kandidata za dva sudijska mesta u Višem sudu

Visoki savet sudstva (VSS) objavio je u utorak 16. novembra prethodnu listu kandidata za sudiju Višeg suda u Vranju na kojoj se nalazi devet imena.

To su Goran Antić, Zorica Veličković, Suzana Dimitrijević, Vladan Mićović, Dragana Mladenović, Sandra Popović, Dragana Stanković Tasić, Sanja Stojković i Aleksandra Tošić Arsić.

Većina kandidata su sudije Osnovnog suda u Vranju.

Sudija Goran Antić radi u Osnovnom sudu u Bujanovcu, a Sanja Stojković, Suzana Dimitrijević i Sandra Popović u Surdulici.

Svi kandidati su na konkursu dobili su ocenu "izuzetno uspešno" za obavljanje svoje sudijske funkcije.

Članovi komisije VSS koja je ustanovila listu bili su Zorana Delibašić, Aleksandra Pantić i Marija Aranđelović Jureša.

Visoki savet sudstva raspisao je oglas za prijem dvoje sudija u Viši sud u Vranju i objavio ga 7. jula.

Odluka o dvoje među devet kandidata biće doneta na sednici VSS u četvrtak 18. novembra.

To će biti četvrta od devetnaest tačaka dnevnog reda.

Konkurs je raspisan na osnovu člana 47 Zakona o sudijama, člana 5. Pravilnika o kriterijumima i merilima za ocenu stručnosti, osposobljenosti i dostojnosti za izbor sudije na stalnoj sudijskoj funkciji u drugi ili viši sud i o kriterijumima za predlaganje kandidata za predsednika suda, člana 4 stav 3 Pravilnika o programu i načinu polaganja ispita na kome se ocenjuje stručnost i osposobljenost kandidata za sudiju koji se prvi put biratju, te članova od 40 do 43. Poslovnika o radu Visokog saveta sudstva, a u vezi sa Odlukom o broju sudija u sudovima.

Projekat "Pravosuđe, evrointegracije i novinarska praksa" sufinansiran je iz Budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Najnovije vesti