Deveti protest: Postoji još samo jedna šansa (FOTO, VIDEO)

Srbija je okupirana i zarobljena država, pretvorena u feud jednog čoveka koji je razorio političko-pravni sistem u državi, rekao je vranjski advokat Slobodan Pavlović na devetom protestu "1 od 5 miliona" u Vranju.

- Vučić je grubo gazeći princip podele vlasti faktički amputirao sve državne organe i uveo neograničenu ličnu vlast i kontrolu nad svim u ovoj državi.

Građane Srbije koji drugačije misle on diskvalifikuje kao strane plaćenike i domaće izdajnike, satanizujući ih i izlažući ih linču - kazao je Pavlović.

Član Predsedništva SDS-a Konstantin Samofalov rekao je pred okupljenim građanima da u Vranju "lopovi i kriminalci vedre i oblače".

- Srbija ima još jednu šansu i tu šansu ne treba da propustimo.

Vranje je jedan od najsiromašnijih gradova u Srbiji; ovde nema investicija, nema novih fabrika, novih radnih mesta osim za one koji se učlane u SNS.

Bio sam u Vranju mnogo puta i ponosan sam što sam ovde, ali u Vranju nikad nije bilo gore - rekao je Samofalov.

On je dodao da su protestanti širom Srbije pokazali Vučiću "da ga se ne plaše".

- Pokazali smo mu da ga se ne plašimo ispred RTS-a, ispred Predsedništva Srbije.

Nije smeo predsednik da izađe pred nas da nam se obrati.

Uplašio se Aleksandar Vučić, ali za milione koje imaju na računima van zemlje on, njegovi kumovi i bratija - dodao je Samofalov.

Goran Ćirić, bivši gradonačelnik Niša i predsednik IO DS, rekao je da mu je drago "da u Vranju vidi ljude koji se bore za slobodu i istinu, koji poštuju svoj grad".

- Zato smo danas ovde sa vama, jer znamo šta je Vranje.

Da li bilo ko ovde može da poveruje da ljudi koji su devedesetih godina donosili samo nesreću ovom narodu mogu da donesu bolji život Srbiji?

Naravno da ne - kazao je Ćirić

On je dodao da je razvoj Srbije moguć samo iz lokalnih samouprava.

- Jedino se na taj način otvaraju mogućnost za slobodne ljude, za slobodne medije.

Onaj ko ne razume duhovnost Justina Popovića, reči Bore Stankovića, glas Staniše Stošića, onaj ko ne razume dušu Bakije Bakića neće razumeti Vranje i siguran sam da ste vi oni koji čuvate sećanje na te velike ljude i da odavde treba da kreću slobodne i kreativne ideje - kazao je Ćirić.

Svi govornici pozvali su okupljene na veliki skup građana protiv režima Aleksandra Vučića koji je zakazan za 13. april u Beogradu.

Protestanti su potom krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Naredni protest zakazan je za 29. mart.

Snimak protesta možete pogledati u video materijalu koji sledi.

Najnovije vesti