Destilerija Mitić jedina firma iz Vranja na Balkan Biznis Forumu FOTO

Destilerija Mitić iz Vranja, sa proizvodnim pogodnom u obližnjem Ristovcu, jedina je firma iz Vranja i sa juga Srbije koja je učestvovala na Bakan Biznis Forumu 2024, regionalno značajnoj poslovnoj konferenciji koja godinama unazad okuplja, podržava i neguje zajednicu lidera u regionu.

Vranjska destilerija, osim što se predstavila svojim brendom Zlatna lula (Golden pipe), poslovanjem i idejama, bila je i sponzor jedne od nagrada.

Naime, Vanji Bokun Popović, doktoru psihologije i jednoj od organizatorki foruma, Slobodan Mitić, vlasnik destilerije iz Vranja, uručio je Veliku rakijsku nagradu (Golden pipe) za životno delo.

Mitić je povodom učešća na ovoj manifestaciji za Vranje News rekao da destileriji imponuje da se pojavi u takvom poslovnom društvu.

"Posebno nam je drago da smo se pojavili na biznis forumu koji okuplja najveće umove biznisa u regionu i što smo na takvom mestu mogli da predstavimo naše proizvode.

Balkan Biznis Forum 2024 ponudio je učesnicima vitalna znanja za profesionalni, preduzetnički i lični razvoj.

Korisno je i za nas u ovom poslu da vidimo kako se kreiraju nove biznis ideje, jer imamo konstantnu težnju da usavršavamo naš brend", kaže Mitić za naš portal.

Zlatna lula je jedan od brendova Vranja i juga Srbije.

Destilerija proizvodi rakiju od šljiva, jabuka i krušaka, a plan je da u narednim godinama prošire asortiman.

Konstantno rad na održavanju i poboljšanju kvaliteta rakija koje su u ponudi.

Proizvode plasiraju trgovinama, restoranima, deo ide za izvoz, ali se deo i pakuje za mnogobrojne poznate firme iz Srbije, koje potom sa njihovim logom i etiketom poklanjaju poslovnim partnerima i saradnicima.

Gotovo da nema dela Evrope i sveta gde se rakija Zlatna lula nije pila na proslavama, žurkama i povodom raznih vidova razonode i opuštanja.

"To je najlepši deo ovog posla, da vaš proizvod, ručno upakovan u malom pogonu u selu pored Vranja, dospe do najudaljenijih krajeva naše planete", navodi Mitić.

Ovo je peta generacija porodice Mitić koja se bavi pečenjem rakije.

Destilerija je zvanično osnovana u aprilu 2010. godine.

Najnovije vesti