Desetoro migranata iz Avganistana otkriveni u kamionu kod Bujanovca

Vranje - Grupa od deset ilegalnih migranata, među kojima je bilo i četvoro dece, otkrivena je u prikolici kamiona nedaleko od Bujanovca, saopšteno je iz Uprave carina.

Kako se naglašava, to nije prvi slučaj da se migranti, koji nastoje da se domognu neke od razvijenih zemalja EU, "greškom nađu u Srbiji", tvrde uz Carine.

- Migranti nisu znali da su ovog puta ušli u kamion čija je krajnja destinacija Srbija, jer su otkriveni u kamionu kojim je prevožena ocarinjena roba za firmu čije je sedište u okolini Bujanovca.

Naime, kada je po zahtevu za istovar robe, kamion beogradskih registarskih oznaka pristigao u pomenutu firmu, dežurni službenik iz carinske ispostave Vranje je prilikom skidanja carinske plombe začuo ljudske glasove u unutrašnjosti vozila - navodi se u saopštenju.

O sumnji da se u kamionu nalaze migranti, dodaje se, odmah su obavešteni MUP i nadležno tužilaštvo.

- Čim je otvoren tovarni deo kamiona, pred carinicima i policajcima ukazalo se šest odraslih osoba i četvoro dece.

Reč je o porodicama avganistanskih državljana koji su u taj kamion ušli u Grčkoj s ciljem da dođu do Evrope.

Podsećamo da, pored toga što svakodnevno sprečava carinske prekršaje, Uprava carina Srbije aktivno radi na sprečavanju ilegalnih migracija.

O tome svedoči podatak da je samo tokom prethodne godine sprečeno čak 1.148 osoba u pokušaju da ilegalno pređu državnu granicu - zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti