Delegacija TOS-a u Vranju: Opipavanje turističkog pulsa

Projekat Evropske komisije pod nazivom "European Destinations of Excellence" (Izuzetne destinacije Evrope) – EDEN, čiji je nosilac u našoj zemlji Turistička organizacija Srbije, bio je povod da delagacija TOS-a iz prestonice poseti u utorak grad Vranje.

Sa Dejanom Crnomarkovićem i Pavlom Đukićem, koji su obišli Vranje i Vranjsku Banju, razgovarao je gradski većnik za turizam Mića Mladenović.

Tema ovogodišnjeg EDEN projekta, koji se sprovodi u 16 evropskih zemalja članica ili kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, je "zdravstveni i velnes turizam".

Projekat ima za cilj "da prepozna i nagradi manje razvijene i manje poznate destinacije koje svojom turističkom promocijom obuhvataju i ponudu zdravstvenog i velnes turizma", rečeno je na sastanku.

U tom smislu, predstavnici Turističke organizacije Srbije obišli su Vranjsku Banju i tamošnju Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju i još neke lokacije u ovom banjskom lečilištu.

Rok za podnošenje kandidatura za izbor izuzetne destinacije je 16. avgust, a proglašenje pobednika biće održano 27. septembra u Beogradu.

Najnovije vesti