Delegacija SNS-a u Vranjskoj Banji: Na pet gradilišta 56 miliona investicija

U Vranjskoj Banji trenutno postoji pet gradilišta i cilj je da pokažemo odgovornost u radu - izjavio je u ponedeljak lider vranjskog SNS-a Slaviša Bulatović, prilikom obilaska ovih lokacija u društvu članova Predsedništva Gradskog odbora naprednjaka.

- Zahvalio bih se građanima koji nam daju podršku, jer bez njih ne bi uspeli da realizujemo sve ovo – rekao je Bulatović u Banji.

Najviše lokalno rukovodstva, u kome se našao i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, obišlo je Gradsku opštinu Vranjska Banja u kojoj se trenutno izvode radovi vredni 56 miliona dinara.

- U Vranjsku Banju se intenzivno investira.

Na ulazu su sve saobraćajnice rekonstruisane.

Ne ulaže se samo u šetalište.

Podsećam da je stanje u budžetu konsolidovano, pa možemo finansijski da ispratimo kapitalne projekte.

U narednom periodu nastavićemo da investiramo u Vranjsku Banju jer ona kao turističko mesto to zaslužuje – kazao je Milenković.

Predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić rekao je da se u okviru rekonstrukcije šetališta u centru ovog mesta trenutno izvode radovi na zameni vodovodnih i kanalizacionih instalacija, izmeštanju telefonskih i elektro instalacija.

- Nakon toga radiće se betoniranje fontana.

Građevinske radove na spoljašnjem uređenju i elektro radove izvodi grupa ponuđača sa firmom Saba Belča iz Preševa na čelu – rekao je Sentić.

Šetalište će biti dugaško 180 i široko 14 metara.

U okviru tekućeg održavanja, radnici vranjskog Vodovoda u Vranjskoj Banji su promenili sve podzemne vodovodne i kanalizacione instalacije.

- Trenutno se radi dvadesetak besplatnih priključaka za građane čije se kuće nalaze na šetalištu – rekao je direktor vranjskog Vodovoda Goran Đorđević.

U Vranjskoj Banji završeno je asfaltiranje duplih traka u Ulici Kralja Petra prvog oslobodioca.

Deonica je dugačka 6,5 kilometara.

Asfaltirana je i deonica u nastavku do škole i Ulica Partizanski put u dužini od 1.200 metara, uz zamenu ivičnjaka.

Asfalt je dobio ulaz u selo Bresnica do železničke stanice, dodati su trotoari od železničke stanice do fabrike TIV, kao i atmosferska kanalizacija za taj potez.

Završena je rekonstrukcija mosta na Banjštici, zamenom betonske i metalne konstrukcije, sedam decenija nakon što je izgrađen.

Najnovije vesti