Delegacija EU u Vranju i Preševu

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji ambasador Emanuele Žiofre, u petak 10. decembra, posetiće zajedno sa još nekolicinom ambasadora Vranje, Preševo i Bujanovac.

To su ambasador Belgije Koen Adam, ambasador Austrije Nikolaus Luteroti, ambasador Portugala Virdžinija Mendez da Silva Pino, otpravnica poslova Ambasade Slovačke gospođom Podsklanová Šuhajdová i otpravnik poslova Mađarske Zolt Ištvan Memeti.

Delegacija će posetiti projekte koje u ovim lokalnim samoupravama finansira Evropska unija u oblasti podrške SME sektoru i unapređenju kvaliteta života ljudi i lokalne privrede kao i upravljanja migracijama.

Oni će se u Vranju sastati sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, a zatim obići radove na prvom centru za azilante na jugu zemlje koje finansira EU.

Tokom boravka u Vranju oni će posetiti preduzeće Euro Spin koje je uz bespovratna sredstva EU preko EU PRO programa unapredilo poslovanje.

Delegacija će potom zajedno sa komesarom Komesarijata za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obići prihvatni centar u Preševu.

Dodatno, u Preševu će posetiti i preduzeće Woodmania koje je EU takođe podržala preko EU PRO programa.

Tokom posete delegacija će se sastati i sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem, predsednicom opštine Preševo Arditom Sinani kao i sa predsednikom Albanskog nacionalnog veća Ragmijem Mustafom i razgovarati o razvojnim prioritetima i potrebama.

Najnovije vesti