Dejan Stanojević više nije izvršni direktor Urbanizma

Dejan Stanojević Denzi više nije izvršni direktor u JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja, potvrdio je Vranje News-u direktor ovog javnog preduzeća Branimir Stojančić.

- Stanojević je smenjen u ponedeljak na osnovu diskrecionog prava direktora da menja ljude na funkcijama u preduzeću - rekao je Stojančić za naš portal, ne želeći da detaljnije obrazlaže svoju odluku.

Stanojević će biti premešten na drugu, najverovatnije referentsku poziciju u Urbanizmu.

Spekuliše se da je odluka o Stanojevićevoj smeni doneta na sednici Gradskog odbora SNS-a, stranke kojoj pripada.

Podsećanja radi, u martu ove godine Stanojević i još četvorica okrivljenih osuđeni su nepravnosnažnom presudom Višeg suda u Vranju na efektivne kazne zatvora zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, obavestila je tada medije pismenim dopisom sudija i portparolka ovog suda Tatjana Mihajlović Jovanović.

- U predmetu K.br.16/17 nepravnosnažnom presudom od 22. marta ove godine Stanojević i Miladin Zlatanović oglašeni su krivim zbog izvršenja navedenog krivičnog dela, a zbog izvršenja u saizvršilaštvu produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovrnog lica (član 234, stav 3, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika) i Novica Stanković, Slobodan Janković, Delča Stojanović i Mile Jordanović.

Stanojević: Bez komentara dok ne vidim rešenje

Stanojević na poziv novinara Vranje News-a nije želeo da komentariše odluku direktora Urbanizma i izgradnje.

- Bio sam odsutan, nisam još video rešenje. Tek kad pogledam o čemu se radi, mogu da dam izjavu za medije - bio je kratak Stanojević.

Svi optuženi osuđeni su na kazne zatvora u trajanju od po dve godne, osim optuženog Zlatanovića koji je osuđen na godinu dana - navela je u saopštenju portparolka suda Mihailović-Jovanović.

Zlatanović će kaznu, ukoliko bude potvrđena na višoj instanci, "izdržavati u prostorijama u kojima stanuje bez elektronskog nadzora".

Osuđeni imaju pravo žalbe neposredno višem sudu, tako da presuda nije konačna.

Dejan Stanojević je aktuelni gradski većnik za komunalnu delatnost, infrastrukturu i urbanizam.

PROFIL

Dejan Stanojević rođen je 1971. godine u Vranju, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju Bora Stanković. Diplomirao je na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu 1999. godine i stekao zvanje "diplomirani inženjer saobraćaja - master". Od 2004. do 2008. godine obavljao je funkciju direktora JP Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja i u tom periodu bio član Opšinskog veća za infrastrukturu. Od 2012. do 2013. godine bio je zamenik u Direkciji za razvoj i izgradnju grada Vranja, a od 2016. do 2017. izvršni direktor u istom preduzeću. Do ponedeljka je bio na funkciji izvršnog direktora JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja. Poseduje licence 370 i 470 i radi na poslovima nadzornog organa za izgradnju i održavanje saobraćajnih objekata i komunalne infrastrukture. Oženjen je i otac dvoje dece.

Najnovije vesti