Deci sa posebnim potrebama u Vranju donacija fondacije Osmeh na dar

Fondacija Osmeh na dar kupila je vranjskoj školi za osnovno i srednje obrazovanje za decu sa smetnjama u razvoju
"Vule Antić" logopedski KSAFA aparat.

Prema rečima Slađane Kitanović iz ŠOSO "Vule Antić", aparat je neophodno sredstvo u radu svakog logopeda, "služi za ubrzano razvijanje svih govorno-jezičkih struktura i dete ima višestruke benefite pošto brzo završi svoj tretman".

- Osim toga, ovaj aparat se koristi u terapiji, ranoj rehabilitaciji govora kada je oštećen sluh, kao i kod dece koja imaju zakasneli govorno-jezički razvoj – izjavila je Kitanovićeva.

U školu je ove godine upisano 93 đaka, a čak 80 odsto njih ima logopedske smetnje.

Radi korišćenja tretmana pomoću KSAFA aparata, sedamnaest porodica iz Pčinjskog okruga putuje u Niš, a neke su se iz tog razloga preselile u druge delove Srbije.

Fondacija Osmeh na dar do sada je organizovala dvanaest novogodišnjih i osam uskršnjih akcija, s ciljem da pomogne socijalno ugroženu i bolesnu decu. Svoju misiju širenja osmeha započeli su studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu još 2006. godine, kako bi pomogli deci na Kosovu i Metohiji ali ubrzo akcije su se proširile na celu teritoriju Srbije. Fondacija je godinama unazad pomogla brojnim pojedincima u borbi za zdravlje (aktiviranjem SMS brojeva, organizovanjem humanitarnih manifestacija), porodicama (donacije u hrani, odeći, obući, beloj tehnici), institucijama (donacije kompjutera, školskih tabli, nastavnog materijala, knjiga, medicinskih aparata) i mnogim drugima kojima je pomoć bila potrebna.

Najnovije vesti