Debi iz snova mladog Vranjanca u prvom timu eks šampiona Evrope (VIDEO)

Mladi rukometni talenat iz Vranja Mateja Dodić debitovao je ovog vikenda za seniorski tim šabačke Metaloplastike, bivšeg šampiona Evrope, u utakmici 16. kola rukometne Super lige Srbije protiv Sloge iz Požege (41:18) i postigao pet golova.

Još je jedan podatak za pohvalu u vezi sa mladim Dodićem.

On je u subotu postao najmlađi rukometaš koji je u istoriji šabačkog kluba debitovao za prvi tim.

Rođen je 14. aprila 2003. godine, a u momentu debija imao je petnaest godina, deset meseci i dva dana.

- Ako se po jutru dan poznaje, Mateja će našem klubu doneti mnogo radosti i golova - napisano je na Fejsbuk nalogu šabačkog superligaša.

Vranje News je nedavno pisao da je Dodić već neko vreme član muške pionirske reprezentacije Srbije, te da je poslednji put poziv selektora dobio u decembru 2018. kada je državni tim igrao pripremne mečeve na turniru u španskom gradu Avilesu sa vršnjacima iz Francuske, Rumunije i Španije.

PROFIL

Mateja Dodić rođen je 2003. godine u Vranju, a pre više od osam godina načinio je prve rukometne korake u GRK Mladost, kod trenera Miodraga Nikolića Robija i Zorana Arizanovića Šefa. Kasnije je nastupao za leskovački RK Meteor, kod trenera Dragana Mitrovića Monje. Mateja igra na poziciji desnog krila. Nakon akcije RSS pod nazivom "Festival rukometa", koja je održana pre godinu i po dana, dobio je poziv za pionirsku reprezentaciju Srbije (dečaci rođeni 2002. i mlađi). Sa reprezentacijom je odigrao više međunarodnih turnira, a u ostvarenim pobedama imao je zapaženu ulogu. Od avgusta ove godine nastupa za RK Metaloplastika. Pored sporta u kojem je veoma uspešan Mateja Dodić sa istim uspehom pohađa prvu godinu Šabačke gimnazije.

Najnovije vesti