Dečji festival Vreme radosti odložen za petak i subotu

Otvaranje dečjeg festivala Vreme radosti, zbog najavljenih loših vremenskih uslova, pomereno je za petak 17. maj u 11 časova, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću grada Vranja.

Manifestacija će biti održana u Gradskom parku tokom petka i subote, kada će biti organizovane mnogobrojne aktivnosti, nastupi, radionice, predstave i druženje za mališane i njihove roditelje.

Manifestacija će u petak početi nastupom mališana Predškolske ustanove Naše dete pod nazivom Ako voliš snažno.

Nakon toga, prisutnima će se obratiti gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, koji će zvanično otvoriti manifestaciju.

U nastavku programa nastupiće deca PU Naše dete, hor Muzičke škole Stevan Mokranjac, dečji pesnik Žikica Dimitrijević i Folkolorni ansambl Sevdah.

Uslediće interaktivna radionica Moja porodica Edukativnog centra Prozornica i nastup učenika osnovnih škola Vuk Karadžić, J. J. Zmaj i Svetozar Marković.

Od 14.30 sati predviđena je interaktivna radionica na engleskom jeziku My family, Edukativnog centra Prozornica.

U nastavku programa biće održan javni čas zdravlja Heroj fitnes, predstava Crvenkapa Pozorišta Bora Stanković i regionalni spektakl mađioničara Strahinje Tadića.

Program prvog dana dečjeg festivala završiće se koncertom Ivane Peters, koji počinje u 18 sati.

Tokom prvog dana festivala, van bine u terminu od 11 do 14 časova, biće održana radionica Deca - deci u organizaciji Škole animiranog filma (ŠAF), Kreativni atelje KOC-a, Avantura park PU Naše dete i Dečja likovna kolonija JU Narodni univerzitet.

Pomenuti sadržaji, koji se održavaju van bine, u istom terminu, biće održani i narednog dana.

Program drugog dana festivala počeće u 11 sati predstavom Mizanscena Ceca Pereca.

U nastavku će uslediti nastupi učenika osnovnih škola Branko Radičević i Radoje Domanović.

Od 12.30 sati predviđeno je druženje sa pesnikinjom Majom Milosavljević Marković i Anđelom Portić.

Uslediće predstavljanje edicije knjiga za decu Porodično blago, autorki Danice Karić i Olivere Olje Petrović.

Program će se nastaviti nastupom učenika osnovnih škola Dositej Obradović Moštanica, Branko Radičević i Bora Stanković - Tibužde.

U terminu od 14.30 časova biće održana radionica zdrave hrane prof. Andrije Pavlovića, a nakon toga interaktivna radionica Najvrednija na svetu je porodica, Edukativnog centra Prozornica.

Nakon toga, uslediće nastup plesne grupe Illusion dance i interaktivni čas plesa dece i vaspitača Pleši sa mnom.

Program drugog dana festivala završiće se predstavom predškolaca Zelena bubamara i krosom dece i roditelja Dotrči u zagrljaj, u organizaciji PU Naše dete.

Tokom trajanja manifestacije biće organizovane i aktivnosti van bine: kostimirani animatori, dvorac na naduvavanje, karaoke za decu, vožnja rolera, školice sporta, kao i izložba opreme i vozila pripadnika vojske, policije, vatrogasno-spasilačke jedinice, Hitne pomoći i Crvenog krsta.

U petak 17. maja, u kasarni Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog, biće održan Dan otvorenih vrata.

Najnovije vesti