Danilu iz Šeste škole prva nagrada na konkursu Dani tradicije

Danilu Stamenkoviću, učeniku odeljenja 7/1 OŠ Branko Radičević (Šesta škola) u Vranju, pripala je prva nagrada na manifestaciji Dani tradicije za pesmu "Biram Srbiju".

Najuspešniji učesnici, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda, osvojili su vaučere za putovanje po Srbiji za sebe i svoju užu porodicu, a Vranjanac Danilo je uz diplomu osvojio dvodnevni boravak na Goču.

Danilo je u pesmi ilustrovao prirodne lepote, kulturu i tradiciju Srbije.

Konkurs sa temom "Biram Srbiju" raspisali su ranije beogradski Dečji kulturni centar i Udruženje koreografa narodnih igara Srbije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Beograda.

Ideja je podsticanje mladih da kroz umetničke medije – sliku, fotografiju, poeziju, prozu i video klip - dočaraju prirodne lepote, kultura i tradicija svoje države.

"Konkurs je prilika da se ohrabre ali i nagrade najuspešniji mladi koji će svoj letnji raspust provesti na kreativan način – istražujući porodičnu istoriju ili arheologiju svoga kraja, otkrivajući zaboravljene stvari na bakinom i dekinom tavanu na selu, pregledajući stare porodične fotografije, stvarajući crteže i slike svojih predaka, snimajući video zapise sa zanimljivim pričama iz porodične istorije", objasnili su organizatori.

Svaki učesnik slao je po jedan rad, a pristigle radove ocenjivao stručni žiri.

Podsećanja radi Danilo je u junu ove godine imao najuspšeniji među 250 radova pristiglih na literarni konkurs o temi "Od slova do sreće".

Tada mu je pripala nagrada "Mali Rašin šešir" na manifestaciji "Dani Raše Popova".

Najnovije vesti