Dani Vranja u slici na šetalištu u centru grada

Turistička organizacija (TO) Vranje, u saradnji sa foto studiom "Mladoženja", organizovaće u subotu izložbu fotografija pod nazivom „Dani Vranja u periodu od 2005 do 2019“, povodom šesnaeste manifestacije koja se zbog koronavirusa ove godine obeležava samo ovim izložbenim poduhvatom.

Iz TOV-a navode da se izložba organizuje "kako ne bi bilo prekinuto tradicionalno održavanje kulturne manifestacije zbog trenutne situacije sa virusom Covid-19 i nemogućnosti okupljanja većeg broja ljudi".

Izložba u subotu biće otvorena ispred Turističkog info centra na centralnom šetalištu u Vranju u 11 časova.

Kulturno-turistička manifestacija Dani Vranja održava se svake godine krajem avgusta, počev od 2005 godine.

Jedno vreme zvala se "Stari dani".

Cilj raznovrsnih programskih sadržaja je promocija vranjskog kraja i njegove bogate tradicije.

- Predstavljanje kulturne baštine Vranja i zabavni deo programa privlači posetioce kako sa prostora celog juga Srbije tako i iz Bugarske i Severne Makedonije.

Ova manifestacija je postala brend grada Vranja i njen kulturni i zabavni sadržaj čine etno bazar uz reviju narodnih nošnji, salon knjiga, pozorišne predstave, književne večeri, izložbe, likovne radionice, škole pletenja, heklanja i ukrasnog veza.

Tu je i prezentacija tradicionalne vranjske kuhinje uz centralni događaj "Samsijadu", sa akcentom na samsu kao prepoznatljiv specijalitet ovog kraja, zatim defile "old timera", smotre folklora i folklornih ansambala.

Deo manifestacije je posvećen najmlađim posetiocima sa predstavama za decu, klovnovima, animatorima i nastupima plesnih grupa.

Muzički program čine izvorna vranjska muzika sa prepoznatljivom vranjskom pesmom upisanom na Nacionalnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.

Tu su i nastupi trubačkih orkestara i estradnih umetnika različitih muzičkih profila - navode iz TOV u pozivu Vranjancima da posete subotnju izložbu.

Najnovije vesti