Dani Vranja: Takmičenje za naj samsu

Drugog dana manifestacije ”Dani Vranja 2018“, na Trgu Staniše Stošića od 10 sati biće organizovana škola pletenja, heklanja i ukrasnog veza, dok se u isto vreme na gradskom šetalištu održava salon knjiga, etno sajam i izložba duboreza učenika Tehničke škole, saopštila je Turistička organizacija Vranja.

Od 18 sati, dodaju organizatori, na Trgu Staniše Stošića biće održana prezentacija tradicionalne vranjske kuhinje i takmičenje za „najbolju samsu“, kao i proglašenje pobednika i uručenje nagrada. U okviru prezentacije nastupiće tri kulturno umetnička društva.

U galeriji Narodnog univerziteta biće otvorena izložba "Ko je Malvina Hofman“ od 19 časova, a od 19.30 će na centralnoj bini nastupiti hor Muzičke škole Stevan Mokranjac.

Nakon toga, od 21 sat na glavnoj bini biće upriličeno vranjsko veče „Vranjski merak - pesme na mesečini“, kada nastupaju Stojadin Diki Stojanović, Čeda Marković, Snežana Savić, Ivana Tasić, Dragan Stanković, Branimir Stošić Kace i Uno momento bend - najavljuju iz TOV-a.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...