Dani Vranja od 21. do 24. avgusta: U programu pretežno vranjski izvođači

Ovogodišnji Dani Vranja biće održani od 21. do 24. avgusta, odlučeno je na Odboru za organizaciju ove tradicionalne manifestacije koja će u Vranju biti održana sedamnaesti put.

Prvog dana u Gradskom parku biće otvoreni Etno i sajam knjiga, kao i Letnji atelje Narodnog univerziteta koji će trajati sve vreme manifestacije.

Za najmlađe sugrađane glumci vranjskog teatra odigraće predstavu Tri praseta, a biće tu i animatori i štular.

Istog dana planiran je nastup folklornih ansambala kojem će prethoditi defile pešačkom zonom i svečani prijem u sali Skupštine grada, dok će u večernjim satima nastupiti plesne škole u programu pod nazivom Spoj tradicionalnog i modernog.

Drugog dana manifestacije biće održan Vranjski planinarski maraton do planine Oblik.

U gradskom parku biće postavljena izložba kulturnog stvaralaštva, a glumci vranjskog teatra izvešće predstavu Kepler 452 – B.

U večernjim satima na Trgu Staniše Stošića biće predstavljene knjige Tanka ivica reči i Perje i somot Vranjanca Nenada Marića, a nakon toga na istom prostoru koncert pod nazivom Vranjski merak – pesme na mesečini.

Nastupiće Branimir Stošić Kace, Grupa Izvor, Slobodan Jovanović Cobi i Petar Mitić Pepi.

I treći dan manifestacije počeće planinarskim maratonom do Besne Kobile.

Na trgu Staniše Stošića biće predstavljeno književno stvaralaštvo Vanje Bulića, a nakon toga koncert će održati hor Muzičke škole Stevan Mokranjac.

U večernjim satima na istom prostoru biće održan Memorijal Bakije Bakića kada će nastupiti trubački orkestri Nenada Mladenovića, Saše Ajdarevića, Jovice Ajdarevića, Dejana Svdića i Ekrema Mamutovića.

Istog dana u popodnevnim satima na atletskoj stazi gradskog stadiona javni čas održaće čuvena srpska atletičarka Olivera Jevtić.

Poslednjeg dana manifestacije 24. avgusta na više lokacija u gradu počev od 10 sati biće održan Reli prijateljstva, defile i izložba oldtajmera kako u Vranju tako i u Vranjskoj Banji, gde će nastupiti i hor MŠ Stevan Mokranjac.

Istog dana u gradskom parku biće otvorena izložba fotografija starog Vranja, održana Samsijada i predstavljeni tradicionalni ukusi juga, a za najmlađe biće priređene karaoke i dečji maskenbal koji će predvoditi mališani vrtića Naše dete.

Planirano je da manifestacija Dani Vranja 2021 bude završena performansom na vranjskom dijalektu pod nazivom Odovde po tam’ – nema! I cel vek toj je!, koji će biti održan u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića u organizaciji Kulturno–obrazovnog centra Vranje.

Organizator manifestacije Dani Vranja je Turistička organizacija grada Vranja, a pokrovitelj Grad Vranje.

Najnovije vesti