Danas: Počela obuka opozicionih kontrolora za praćenje izbora u Vranju

Dnevni list Danas objavio je na svom veb portalu da je Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) počeo sa obukom kontrolora koji će pratiti aprilske predsedničke i parlamentarne izbore na 106 biračkih mesta u Vranju i biti zaduženi da spreče eventualne pokušaje zloupotreba.

Predsednica vranjskog SSP-a Mirjana Ilić Stošić rekla je da u toj stranci postoji "jasno izražena volja da se spreči bilo kakva krađa glasova".

"Počela je edukacija kontrolora koje ćemo imati na svih 106 biračkih mesta na teritoriji Vranja.

Obuku prolaze i članovi biračkih odbora kako bismo obezbedili maksimalnu kontrolu procesa glasanja", kazala je Ilić Stošić.

SSP u Vranju do sada nije imao razgovore na temu "zajedničke kontrole" na biralištima.

Ilić Stošić navodi da su u njenoj stranci "otvoreni za saradnju, kako bi se na svakom koraku sprečila mogućnost krađe glasova“.

Pripreme za izbore započeli su i u Gradskom odboru SPS-a, obzirom da će socijalisti na predstojeće izbore izaći samostalno.

Predsednik gradskog odbora Zoran Antić rekao je za Danas da će oni imati više od 350 kontrolora na svim biračkim mestima, kao i da je počela obuka za članove biračkih odbora.

Nedavno je Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici pozvao opozicione stranke u Vranju u "tehničku koaliciju", što nije naišlo na pozitivan odjek - naprotiv.

Potpredsednik Izvršnog odbora Zavetnika Dragan Nikolić Nika navodi da je ideja bila "da svi zajednički koordiniraju kontrolu na biračkim mestima - i ništa više".

"Očekujem da ćemo ipak postići dogovor kako bismo sprečili uvežbane marifetluke vladajućih stranaka oko krađe glasova.

Mislim da je to cilj i drugih opozicionih stranaka", uveren je Nikolić.

On navodi da će ova stranka imati zamenika člana Gradske izborne komisije, a nakon predaje izborne liste za parlamentarne izbore imaće i člana GIK u proširenom sastavu.

Najnovije vesti