Dan Pedagoškog fakulteta: Ustanova koja postaje deo kulturne baštine Srbije

Imam potrebu da istaknem da Pedagoški fakultet u Vranju postaje deo kulturne baštine Srbije, deo tradicije i vrlo važan segment u srpskom obrazovanju i vaspitanju visokoškolskih kadrova - izjavio je povodom Dana pedagoškog fakulteta u Vranju dekan prof. dr Zoran Momčilović.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da postojanje Pedagoškog fakulteta više od četvrt veka "nije samo stvar ponosa ove obrazovne ustanove već i cele lokalne zajednice".

- Kažu da fakulteti vode društvo napred, da stvaraju budućnost.

Pedagoški fakultet u Vranju kao generator i putokaz stvaralačkog rada predstavlja bitan obrazovni centar Vranja - kazao je Milenković.

Kroz obostranu saradnju, dodao je, sprovedene su razne aktivnosti i sadržaji, obogaćen kulturno-obrazovni život grada.

- Naša je rešenost da tu saradnju dodatno unapredimo i stvorimo povoljnije uslove za život i rad profesora i studenata u Vranju - rekao je gradonačelnik Vranja.

Prorektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Vlastimir Nikolić kazao je da je obrazovanje "osnova na kojoj izgrađuje sebe ali i generacije mladih kojima prenosi ljubav prema učenju i sticanju znanja kao nečemu najvrednijem što čovek može da ima".

Episkop vranjski Pahomije potencirao je da je Pedagoški fakultet jedan od retkih koji proslavlja Blagovesti i ocenio da je od velikog značaja to što je na fakultetu veronauka izborni predmet.

U umetničkom delu programa nastupili su hor Pedagoškog fakulteta "Daskal", vokalna solistkinja Ivana Tasić Mitić i glumac Dragan Stanković.

Najnovije vesti