Dan otvorenih vrata u Višem sudu: Približavanje pravde građanima (VIDEO)

U Višem sudu u Vranju u četvrtak je održan Dan otvorenih vrata, s ciljem da se građani, a prvenstveno mladi ljudi, učenici srednjih škola, upoznaju sa radom i funkcionisanjem ovog suda, sa njegovim istorijatom i znamenitim ljudima iz pravne teorije i prakse iz Pčinjskog okruga.

- Evropski dan civilne pravde obeležava se svake godine 25. oktobra sa namerom da se građani upoznaju sa radom i funkcionisanjem pravosudnog sistema, da im se pravda približi i oni inofmiršu o dostupnim sredstvima za pristup pravdi.

Prezentuje se realizacija načela Nacionalne strategije za reformu pravosuđa, jačanje poverenja u sudove i efikasnost u pristupu pravdi- rekla je predsednica suda Dragana Ilić Marković.

Ona je ovim povodom govorila o znamenitim pravnim teoretičarima i uglednim pravnicima sa ovog područja - Đorđu Tasiću, Miodragu Trajkoviću, Simi Avramoviću, Ljubiši Jovanoviću i drugima.

Sudije i predsednici odeljenja prezentovali su prisutnima rad odeljenja po sudskim materijama, a posetioci su mogli da se upoznaju sa svim sudijama ovog suda.

Najnovije vesti