Dan oslobođenja Banje: Doktoru Slobodanu Antiću specijalno javno priznanje

Specijalno javno priznanje 26. januar u vidu diplome dodeljeno je prof. dr Slobodanu Antiću, profesoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu i načelniku odeljenja Klinike za endokrinologiju, povodom obeležavanja Dana oslobođenja Vranjske Banje od Turaka.

U četvrtak, na svečanoj sednici skupštine ove opštine ovim povodom, dodeljena su još dva priznanja - Javno priznanje 26. januar u vidu diplome uručeno je Pčelarskom društvu Vranjska Banja, kao i Danilu Stošiću, đaku generacije školske 2021/2022. u banjskoj školi Predrag Devedžić.

Govoreći na svečanoj sednici povodom 145. godišnjice oslobođenja Vranjske Banje od Turaka, predsednik opštine Dragan Sentić naglasio je da je sednica prilika za podsećanje na pretke i njihovu borbu za slobodu svoje zemlje.

"Svi mi imamo odgovornost da čuvamo uspomene na njihove herojske podvige i činjenicu da nisu žalili sopstvene živote da bi izvojevali slobodu.

Naša je dužnost da teško stečenu slobodu čuvamo, jer je samo život u slobodi vredan življenja”, rekao je Sentić, najavljujući aktivnosti "koje će doprineti privrednom oporavku i sveukupnom razvoju" Vranjske Banje.

Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada Vranja, rekao je da je na sadašnjim generacijama, kao potomcima velikih junaka, "da se sećaju svojih slavnih predaka, ponavljaju istoriju i čuvaju od je zaborava.

"Jedino na taj način možemo da razvijamo svoju državu u sadašnjosti i gradimo temelje za budućnost.

U godinama koje dolaze potrebno je svestrano angažovanje svih relevantnih činioca na konstantnom unapređenju i razvoju banje, a Grad Vranje će uvek pružiti svu potrebnu pomoć i podršku gradskoj opštini Vranjska Banja", kazao je Tričković.

Najnovije vesti