Dan medicinskih sestara: Glas za budućnost i glas za zdravlje FOTO/VIDEO

Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga u nedelju je bilo domaćin centralne republičke svečanosti povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara.

Vranje je ugostilo više od 250 zdravstvenih radnika iz cele Srbije.

Prisutnima na skupu preneta je poruka predsednice Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije Radmile Nešić koja je poručila da su "sestre glas za budućnost i glas za zdravlje".

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, govoreći na Svečanoj akademiji u Domu vojske, naglasio je da lokalna samouprava nastoji da na sve moguće načine poveća broj lekara i medicinskog osoblja i na taj način omogući adekvatnu zdravstvenu zaštitu građanima.

- Osim toga trudimo se da poboljšamo i uslove rada zdravstvenim radnicima.

Vrhunac tih napora je otvaranje novog Hirurškog bloka, ali nećemo tu stati - naglasio je gradonačelnik Milenković.

On je otkrio da se ove godine planira zaposlenje određenog broja medicinskih sestara i tehničara.

Na svečanosti su najboljima uručene nagrade, kao i zlatne i srebrne značke Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije.

Svečanosti su prisustvovali direktori zdravstvenih ustanova sa teritorije Pčinjskog okruga, nagrađeni učenici i studenti srednjih, visokih medicinskih škola iz Srbije sa profesorima, te gosti iz Prokuplja, Jagodine, Trstenika, Niša i Leskovca, kao i mnogobrojne zvanice.

U programu su nastupili učenici vranjske Gimnazije, solistkinja Ivana Tasić, glumac Dragan Stanković i interpretator vranjskih gradskih pesama Slobodan Cobi Jovanović.

PODRUŽNICA

Nacionalna asocijacija udruženja zdravstvenih radnika Srbije, dobrovoljna strukovna organizacija Udruženja zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika, nastavnika stručnih i visokih škola sa teritorije Republike Srbije. Podružnica Nacionalne asoocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije u Pčinjskom okrugu je osnovana pre nepunih godinu dana.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Milenkovićeva uskršnja čestitka »

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik - Uskrs, saopšteno je i...

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...