Dan dobrovoljnih davalaca: U Vranju 3.400 jedinica krvi (FOTO)

Sekretar Crvenog krsta Vranje, Tomislav Stefanović rekao je da je u toku 2017. godine na području grada Vranja na 43 terenske akcije i svakodnevnim davanjem krvi u Službi za transfuziju krvi ZC Vranje prikupljeno 3.401 jedinica krvi, odnosno 4,07% u odnosu na ukupan broj stanovnika našeg grada, sa indeksom ostvarenja od 100,54%.

- Postignuti rezultati daleko nadmašuju ostvarenje na nivou Republike Srbije i Pčinjskog okruga i svrstavaju naš grad u sam vrh lokalnih samouprava po broju prikupljenih jedinica krvi u odnosu na broj stanovnika - dodao je Stefanović.

Povodom obeležavanja 14. juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Vranje i Grad organizovali su svečano uručenje znakova priznanja - plaketa najboljim pojedincima i kolektivima za postignute rezultate u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi u 2017. godini.

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, u ime gradskog rukovodstva zahvalio se svim davaocima krvi i istakao važnost ove plemenite akcije.

- Današnji datum treba da nas podseti da je vrlo bitno da budemo društveno odgovorni pojedinci, svesni pravih vrednosti.

Dobrovoljnim davanjem krvi pokazujete ne samo solidarnost, nesebičnost i dobrodušnost, vi ovim pokazujete ljudskost, onu najvredniju osobinu jednog čoveka.

Na ovaj način mnogima ste vera u bolje sutra i nova nada za pobedu u najtežim životnim bitkama - istakao je Tričković.

Nakon toga davaocima krvi zahvalio se i dr Dušan Jovanović, načelnik Službe za transfuziju krvi Vranje, ističući "da je dobrovoljno davanje krvi primer velike humanosti i način pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija".

Plakete su uručene davaocima krvi - rekorderima za 75 i 50 puta datu krv i plakete "Široko srce" Crvenog krsta Srbije Gimnaziji Bora Stanković, Udruženju građana "Bajkeri“, OŠ 1.Maj iz Vrtogoša, AD "Simpo" i Elektrodistribuciji Vranje.

Najnovije vesti