Dan borca: Sećanje na oko 1.000 poginulih iz vranjskog kraja

Polaganjem cveća i venaca kraj partizanske spomen kosturnice na Šapranačkom groblju u četvrtak je obeležena 78. godišnjica dva značajna datuma, 4. jula - Dana borca i 7. jula - Dana ustanka protiv fašizma u Drugom svetskom ratu.

Skup kraj spomen kosturnice bila je prilika da se prisutni podsete hrabrih ratnika narodnooslobodilačke borbe čiji su posmrtni ostaci sahranjeni na ovom mestu.

- Subnor, u saradnji sa državnim organima i brojnim institucijama, sa ponosom čuva sećanja na julske praznike jer oni ne smeju biti zaboravljeni.

Ne sme da se zaboravi da su samo iz našeg kraja u NOR-u poginula 954 borca, da je njih preko 1.000 izbačeno iz stroja zbog ranjavanja i bolesti, kao i da je u zarobljeništvu bilo preko 4.000 naših sugrađana - istakao je profesor Ljubomir Janković, predsednik Mesnog odbora SUBNOR – a 2. Mesne zajednice, na čijoj se teritoriji nalazi spomen obeležje.

Cveće su u ime Grada položili gradski većnici Miroljub Stanković, Nenad Đorđević i Dejan Ivanović, kao i delegacije SUBNOR-a, Vojske Srbije, Policijske uprave Vranje, BIA, Udruženja vojnih penzionera.

Najnovije vesti