Dan 4. brigade: Ostajemo deo čvrstog stroja Kopnene vojske (FOTO, VIDEO)

Visoko vrednovanje rezultata koje smo ostvarili u prošloj godini obaveza je više u ispunjavanju zadataka u ovoj.

Jesmo i ostajemo deo čvrstog stroja Kopnene vojske i Vojske Srbije, s ciljem očuvanja bezbednosti, mira i bolje budućnosti naše Srbije - rekao je brigadni general Slobodan Stopa povodom Dana brigade i slave Svetog Atanasija Velikog koji su u četvrtak obeleženi u kasarni "Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog”.

U prisustvu mnogobrojnih zvanica general Stopa je naglasio da ova jedinica "štiti interese države i svog naroda, doprinosi miru u svetu i pomaže narodu kad god i gde god zatreba".

Gradonačelnik Slobodan Milenković čestitao je praznik okupljenima i u svom obraćanju pripadnicima 4. brigade istakao "da se razlikuju vremena, ali da je ljubav srpskog vojnika prema svojoj otadžbini oduvek, bila i jeste neupitna i beskompromisna".

- Vojnici su oslonac vojske, a vojska oslonac naroda.

Vi nosite barjak slobode, vi ste tvrđava koja štiti, vi ste razlog našeg spokoja i mirnog sna.

Svaku nedaću lokalne zajednice, rešavali ste kao svoju.

Profesionalnim odnosom i uzajamnim poštovanjem, zaslužili ste bezuslovno poverenje sugrađana - rekao je Milenković.

On je naglasio da je lokalna samouprava među prvima pružila punu podršku izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, što će doprineti rešavanju životnih pitanja njenih pripadnika.

General Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, čestitao jedinici dan 4. brigade i krsnu slavu, uz pohvalu za profesionalnost i posvećenost njenih pripadnika poslu i državi.

- Neka vas Bog čuva, a vi budite čuvari građana Pčinjskog okruga i naše mile otadžbine Srbije - rekao je general Simović.

Na kraju svečanosti uručena su priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i vojnicima u realizaciji zadataka, nakon čega je usledio i svečani defile pripadnika 4. brigade Kopnene Vojske.

Najnovije vesti