Daksa Đorđijević pojačao rukometaše Vranja

Dalibor Daksa Đorđijević, iskusni rukometaš koji je i nekada nastupao za RK Vranje 1957, vratio se u matični klub kako bi pojačao konkurenciju u timu i pomogao na putu ka plasmanu u Super A ligu, najelitniji rang takmičenja u Srbiji.

On je posle više od dva i po meseca treninga prošlog vikenda odigrao i prvi zvaničan meč po povratku u klub protiv Metalca u Kraljevu, u kome su Vranjanci slavili sa 23:24.

Đorđijević je, osim karijere koju je kreirao kao član jakih domaćih ekipa (RK Požarevac, Železničar, pa čak i Crvena zvezda), pre ovog povratka u vranjski klub imao i zapaženu internacionalnu karijeru u Kuvajtu, Grčkoj, Austriji i Italiji, državi gde se najduže zadržao kao igrač i bio jedan od vodećih strelaca u najjačoj italijanskoj ligi (postigao više od 1.500 prvenstvenih golova).

Pamti se da je u jednom meču u dresu rimskog Lacija čak 18 puta pogađao mrežu protivničkog tima.

Igrao je i u Trstu.

Đorđijević je sa Igorom Stamenovim, Mišom Antićem, Ivicom Kankarašem i drugima bio član jedne od najperspektinijih generacija vranjskog rukometa.

Aktivnom igranju vratio se nedavno da svojim iskustvom i koliko mu to snaga i godine dozvoljavaju pomogne RK Vranje 1957 u nameri da se plasira u najelitiniji rang srpskog rukometa.

Vranjanci posle sedam odigranih kola u Super B ligi Istok Zapad imaju maksimalan učinak od sedam pobeda i 14 osvojenih bodova.

Uz prokupački Topličanin i Priboj polako se izdvajaju kao najozbiljniji kandidati za titulu, iako do kraja prvenstva ima da se igra još mnogo utakmica.

Plasman u najeltiniji rang obezbeđuje samo prvoplasirani tim u Super B ligi Istok Zapad.

Najnovije vesti