Džudo u škole: Preko 40 mališana položilo za belo-žuti pojas (FOTO, VIDEO)

Posle šest meseci realizacije projekta "Džudo u škole" u OŠ Radoje Domanović u Vranju organizovana je lepa svečanost - polaganje za prvi stepen, odnosno belo-žuti pojas.

- Većina kandidata izašla je na ispit, a njih ukupno 41 polagali su za žuto-beli, učenički pojas - rekao je za Vranje News Dalibor Mladenović, jedan od trenera iz Džudo kluba Vranje.

- Zahvaljujemo se direktoru OŠ Radoje Domanović što nam je škola omogućila realizaciju programa.

Usko je povezan rad škole sa Džudo klubom Vranje.

Od najranijih koraka se prati rad dece koja će se, prema usvojenim navikama i veštinama, selektovati i uključiti i dalji trenažni proces, ne samo u džudou već i u ostalim sportovima.

Džudo je praktično bazični sport i nije slučajno proglašen za najkorisniji sport za razvoj dece uzrasta od 7 do 14 godina - nadovezao se u izjavi za naš portal trener Milan Marković.

Treneri naglašavaju značaj niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

- Prof. dr Mirsad Nurkić vodi program "Džudo u škole", prati realizaciju i unapređuje rad svojim stručnim savetima - kažu u Džudo klubu Vranje čiji treneri vode ovaj program.

Početkom 2018. godine Džudo savez Srbije, u saradnji sa Svetskom džudo federacijom, sklopio je sporazum o pokretanju projekta pod nazivom "Džudo u škole" koji su ministarstva prosvete i omladine i sporta, grad Vranje i OŠ Radoje Domanović finalizirali i počeli realizaciju.

Vranjska škola jedna je od devet u Srbiji u kojima se realizuje ovaj projekat.

Najnovije vesti