Cvećare izuzete od ograničenja rada

Vranje - Generalni sekretarijat Vlade Srbije izdao je tumačenje o radnom vremenu pojedinih objekata tokom primena mera ograničenja radnog vremena zbog nepovoljne epidemiološke situacije po kome su cvećare izuzete od ograničenja rada.

Prethodne odluke predviđale su da, "ukoliko je delatnost takva da podrazumeva usluživanje tako da kupci u zatvorenom objektu borave duži period vremena, bez maski i bez odstojanja od minimum 1,5 metra, takav se objekat onda smatra nebezbednim za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti".

- Ukoliko objekat ispunjava uslove za bezbedan i siguran rad, kako zaposlenih tako i korisnika usluga i kupaca, onda spada u izuzetke od ograničenja radnog vremena Naredbe Vlade RS.

To su objekti u kojima se pružaju usluge pri čijem obavljanju nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, ukoliko se do radnji može doći na siguran način, što podrazumeva posebne koridore za pristup ili u koje se ulazi neposredno sa javne površine.

U skladu sa navedenim cvećare su objekti u kojima se pružaju usluge pri čijem obavljanju nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja i predstavljaju izuzetke u Naredbi o radnom vremenu za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID19 - navodi se u objašnjenju iz Vlade.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas su Letnje zadušnice »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji u subotu slave Letnje (duhovske) zadušnice, koje su uvek u subotu pred Duhove (Si...