Carinici zaplenili dve tone sumnjive markirane garderobe FOTO

Srpski carinici su na granici zadržali više od dve tone garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, saopšteno je iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven na graničnom prelazu Gradina ka Bugarskoj, kada je na red za kontrolu stigao kamion beloruskih registarskih oznaka kojim je iz Istanbula ka Minsku transportovano preko 20 tone robe široke potrošnje.

- Prilikom pregleda šlepera, carinski službenici otkrili su da se među prijavljenom robom nalazi i garderoba zvučnih brendova poreklom iz Turske.

Reč je o oko 2.500 kompleta trenerki "armani", "tomi hilfiger", "dolče & gabana" i drugih, oko 1.500 majci "najk", "adidas", "riplej", isto toliko košulja "šanel", "fendi" i "filip plejn".

Zadržano je 450 komplet odela "filip plejn" i "guči", više od 1.000 šortseva "diskardid", "tomi hilfiger", "monkler", zatim bermude, haljine, dečji kompleti, kravate, kaiševi, ženske torbe, čarape i donji veš, sve sa etiketama poznatih robnih marki - navode iz Uprave carina.

O sudbini gotovo 8.000 odevnih predmeta ukupne težine preko dve tone, čija je vrednost preko 28.000 evra, odlučiće nadležni sud.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...