Carina: Prekid rada carinskog terminala u Preševu je privremen

Robna carinska ispostava u Preševu nije trajno ukinuta, već je zbog tehničkih problema privremeno prestala da radi, saopštila je Uprava carina Srbije.

- Razlog prestanka rada te carinske od 25. novembra je tehničke prirode, dok se ne dođe do adekvatnog rešenja za nesmetan nastavak rada - poručili su iz Uprave carina, povodom informacija prištinskih medija da je terminal na granici između Srbije i Makedonije trajno zatvoren i da to ima političku pozadinu.

U Upravi carina su ocenili da privreda juga Srbije neće trpeti štetne posledice, jer se carinjenje robe može pod istim uslovima obavljati u najbližoj carinskoj ispostavi Vranje ili u bilo kojoj drugoj ispostavi koju privrednici odaberu.

U robnoj ispostavi u Preševu je radilo 13 carinskih službenika i svi su raspoređeni u druge organizacione jedinice carinarnice Niš, uzimajući u obzir mesto njihovog prebivališta.

- Privremeni prestanak rada carinske ispostave Terminal Preševo trajaće samo dok se ne raspiše javni poziv kojim će Uprava carina nastojati da pronađe dugoročno rešenje za potrebe lokalnih privrednika, njihovih zastupnika u carinskom postupku i svih angažovanih državnih službi, a sve u cilju što efikasnijeg razvoja privrede tog regiona - navode iz Uprava carina Srbije.

Najnovije vesti