Bulatović: Petsto novih članova je dokaz da se ponašamo odgovorno (FOTO, VIDEO)

U sedištu Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju u petak je održana konferencija za medije na kojoj su funkcioneri naprednjaka prezentovali godišnje rezultate partije i lokalne vlasti, čiji su u Vranju stožer.

Više sam nego siguran da će situacija u Vranju iz dana u dan biti sve bolja i bolja.

Imamo najboljeg gradonačelnika, najbolju lokalnu vlast, stabilnu skupštinsku većinu i, što je najbitnije, imamo jedan od najboljih odbora SNS u Srbiji - rekao je na godišnjoj konferenciji za medije vranjskih naprednjaka predsednik Gradskog odbora Slaviša Bulatović.

- Građani Srbije nisu slepi, vide ko u Srbiji otvara škole, bolnice, ko gradi puteve i ko svake nedelje otvara fabrike.

Građani Vranja će u subotu videti Aleksandra Vučića na otvaranju novog Hirurškog bloka u Vranju.

A opoziciji, koja nas neargumentovano napada, poručujem da nećemo stati i da ćemo ih pobeđivati na svakim narednim izborima.

Bili oni u Vranju, Vranjskoj Banji, Poljanici, Kusom blatu, Tulbetu, svugde, kao što smo ih nedavno pobedili u Lučanima - kazao je Bulatović.

Šef vranjskih naprednjaka je, analizirajući rad partije na lokalu, pohvalio angažman stranačkih saveta, posebno Saveta za socjalna pitanja, naglasivši da je samo to stranačko telo imalo preko 600 akcija u 2018. godini i učestovovalo u rekonstrukciji tri stambena objekta.

- Znate da smo predsedniku IO SNS Darku Glišiću nedavno predali pristupnice za 300 novih članova.

Od tada nam je pristupilo još oko 200 Vranjanaca.

To je dokaz da smo na dobrom putu i da građani kod nas prepoznaju odgovornost u radu - potencirao je Bulatović.

On je kao značajan događaj u 2018. godin i naveo i ulazak SPS-a u lokalnu vlast.

- Taj je događaj u obe partije izazvao određeno nezadovoljstvo, ali mislim da smo i mi i SPS u tim momentima pokazali političku zrelost, jer smo stranačke interese ostavili po strani i podredili ih višim, interesima Grada i građana Vranja.

To nam je donelo političku stabinost i dodatno oslabilo tužne ostatke opozicije u gradu - kazao je Bulatović.

On je naveo da su 2018. godinu obeležili i događaji u vezi sa očuvanjem procesa proizvodnje i konsolidacija stanja u kompanijama Simpo i Jumko.

- Znam da mnogima to smeta, ali 4.000 radnika u Vranju koji rade je veliki uspeh, kao i organizovati posao za njih.

Menadžmentu obe komapanije čestitam na hrabrosti i posvećenosti ostvarenju zacrtanih zadataka - kazao je Bulatović.

Gradonačelnik Vranja i potpredsednik GrO SNS Slobodan Milenković rekao je okupljenim novinarima je da su gradska vlast i SNS kao njen stožer "učinili sve u 2018. godini da život građana Vranja bude bolji" i ocenio da je godina na izmaku u tom pogledu "bila uspešna".

- Tri oblasti su nam bile ključne - ulaganja u kapitalne projekte infrastrukture, stabilizacija i konsolidacija finansija i društvena i socijalna odgovornost.

Kruna našeg godišnjeg rada je završetak novog Hirurškog bloka u Vranju, koji će u subotu svečano otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dobijene su sve saglasnosti za taj objekat, kao i dozvola za probni rad - naglasio je Milenković.

On je redom nabrajao objekte čija je rekonstrukcija u toku ili se privodi kraju, a u vezi sa kojima su radovi inicirani za vakta sadašnje vlasti.

- Završetak izgradnje Pozorišta Bora Stanković je prioritet i na tome se intenzivno radi.

U neposrednoj smo i sedmičnoj komunikaciji sa kabinetom premijerke Ane Brnabić, očekuje se da sve bude gotovo i pozorište krene sa radom u jesen 2019. godine.

Takođe, kao grad smo prvi u Srbiji uspeli da sredimo celokupnu dokumentaciju za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, a u razgovoru sa izvođačem radova iz Turske, pre nekoliko dana, dobio sam uveravanja da će radovi početi ubrzo posle Nove godine.

Po nabavci koja je sprovedena od strane MUP-a u Vranju će uskoro početi da se gradi Regionalni centar za vanredne situacije.

U prvoj nedelji 2019. imaćemo sastanak u MUP-u u vezi sa procedurama za uvođenje izvođača u posao - naglasio je MIlenković.

Bulatović je na kraju kazao da će vranjski odbor SNS-a, "da bi održao rejting koji ima među stranačkim odborima, ubuduće morati da radi i više", te da je "trenutni status obaveza i odgovornost više da to tako i bude".

Predstavnicima medija skrenuta je pažnja na izložbu fotografija koja je pratila konferenciju za medije, a na kojima je predstavljen učinak gradske vlasti, predvođene SNS-om, u godini na izmaku.

Najnovije vesti