Bujanovac: Od osamnaest zaposlenih na putarini petoro iz Trgovišta

Od osamnaest novozaposlenih na naplatnoj stanici Bujanovac centar, njih trinaestoro ima prebivalište na teritoriji Bujanovca, a petoro su iz opštine Trgovište, odgovaraju iz JP Putevi Srbije na pitanja upućena iz kabineta predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, prenosi portal Bujanovačke.

Posle pisanja tog portala o zapošljavanju na dve naplatne stanice u Bujanovcu, u vezi sa čim je Kamberi rekao kako je "sramota što među novim radnicima nema nijednog Albanca", iz kabineta su od Puteva Srbije zatraženi podaci o tome ko je, kako i po kom osnovu dobio posao na putarini, kao i sa kojom školskom spremom.

U dopisu koji možete videti kaže se da svi zaposleni imaju 4. stepen stručne spreme, ali da njihova puna imena Putevi Srbije ne mogu da daju jer bi to bilo suprotno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.

U ovom dokumentu navodi se i da JP Putevi Srbije "nema zakonsku obavezu da raspisuje konkurs" za zaposlenje, ali se iz njega vidi da će biti još zapošljavanja kad proradi naplatna stanica "Bujanovac sever".

- Ukoliko imate saznanja da postoje lica koja su zainteresovana za rad na naplatnoj stanici Bujanovac sever, molimo vas da ih uputite da svoje radne biografije pošalju na adresu, pa će nadležni sektor uzeti u obzir njihove prijave - sugerišu kamberiju iz Puteva Srbije.

Pre otvaranja naplatnih stanica, kako pišu Bujanovačke, Saša Arsić iz Narodne stranke rekao je za taj portal da "posao na putarini dobijaju članovi SNS-a", što je narodni poslanik SNS iz Bujanovca i lokalni lider naprednjaka Nenad Mitrović demantovao.

Najnovije vesti