Bujanovac i Kamenica apliciraju kod EU fondova

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi izjavio je da će lokalna samouprava imati zajednički projekat sa opštinom Kosovska Kamenica na Kosovu, na rekonstrukciji mosta kod sela Breznica, važnog saobraćajno-komunikacionog objekta na potezu prema kameničkoj opštini.

- Most se nalazi u međuzoni. Nadamo se da ćemo zajedničkim sredstvima rekonstruisati i proširiti taj most, kako bi obezbedili bezbedniji prelazak za građane – rekao je Kamberi u susretu sa delegacijom opštine Kosovska Kamenica, koju je predvodio predsednik Ćendron Kastrati.

Kamberi je medijima rekao da je poseta realizaovana radi uspostavljanja dugoročne i efikasne saradnje dveju opština, kao i međusobne razmene iskustava.

– Poznato je da su Srbija i Kosovo u procesu evrointegracija. Nadamo se da problemi u političkoj komunikaciji između Kosova i Srbije neće sprečiti dve opštine da zajedničkim projektima nastupe pred fondovima EU – rekao je Kamberi.

On je najavio da će uskoro posetiti opštinu Kosovska Kamenica, kada će biti više reči o konkretnim zajedničkim projektima.

Najnovije vesti