BUJANOVAC: Aci Veljkoviću najviše glasova za Savet MZ (SPISAK)

Od ukupno 45 kandidata za izbor dvadesetjednočlanog Saveta Mesne zajednice Bujanovac najviše glasova birača u nedelju je dobio Aca Veljković – 308, dva više od Slađana Ristića, javlja portal Bujanovačke.

Prema zvaničnim rezultatima glasanja, na trećem mestu je Saša Tasić sa 305.

Slede: Miodrag Stajić 302, Milan Protić i Bunjamin Jahiu 301, Predrag Milošević 300, Aleksandar Apostolović 299, Davor Jančić,Bujar Mustafa, Zgjim Asani, Ismail Pajaziti 297, Rešat Isljami 296, Fatmir Aslani 295, Goran Stanković, Nebojša Đorđević 293, Haki Asani, Predrag Ilić 292

Dvocifren broj biračkih glasova dobili su Ćani Iseni 75, Kenan Rašitović 71 i Selim Demirović 65.

Za članove Savet MZ Bujanovac u nedelju je glasalo ukupno 914 birača, što je, po oceni člana sadašnjeg Saveta Nenada Tasića, do sada najveća izlaznost od kada se obavlja izbor.

– Sada je na redu konstitutivna sednica Saveta Mesne zajednice Bujanovac, koja je, sa preko 10.000 stanovnika,među 15 najvećih mesnih zajednica u Republici Srbiji.

U skladu sa naviše dobijenih glasova, biće izabran ukupno 21 član Saveta, od kojih će njih 9 biti iz redova srpske, 7 iz albanske i 5 iz romske nacionalne zajednice – rekao je Tasić za Bujanovačke, uz najavu da će Savet biti konstituisan u narednih nedelju dana.

Prema rečima aktuelnog predsednik Savet MZ Bujanovac Božidara Taškovića, glasanje u prostorijama ove mesne zajednice je proteklo korektno u prisustvu šestočlane izborne komisije, koja nije imala ni jedanu primedbu na tok izbora.

Najnovije vesti