Bujanovčanin sprečen u švercu 600 pari obuće iz Nemačke na Kosovo FOTO

Vranje - Skoro 600 pari neprijavljene obuće u prikolici jednog kombija, koji se iz Nemačke uputio ka Kosovu i Metohiji, zaplenili su carinici u saradnji sa policijom, na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš.

Pokušaj krijumčarenja otkriven je kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao fijat dukato sa prikolicom, bujanovačkih registarskih oznaka.

"Prema dokumentaciji koja je pratila robu u prikolici, trebalo je da se radi o tovaru polovnih uređaja za domaćinstvo, nešto nameštaja i četiri džaka obuće.

Međutim, ono što je vozač iz Bujanovca propustio da kaže carinicima je da se na prikolici pored četiri prijavljena, nalazi još 16 neprijavljenih džakova obuće.

Detaljnim pregledom zatečenih džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi razna, nenošena muška i ženska obuća, od čizama do papuča.

Zapravo je reč o obući koja je dugo stajala u izlozima i magacinima jer je niko nije kupio, pa je kao takva trajno povučena iz prodaje.

Carinici su detaljnim pregledom, razvrstavanjem i brojanjem, utvrdili da se radi o obući koja se nabavlja kupovinom "na kilo", te da je ova pošiljka teška preko 500 kilograma", saopšteno je iz Uprave carina.

Roba je privremeno oduzeta.

Najnovije vesti