Bujanovčani za sada imaju samo dva kandidata na poslaničkim listama

Vranje - Posle jedanaeste proglašene izborne liste za parlamentarne izbore 17. decembra, Bujanovac je ostao na samo dva kandidata za narodne poslanike, koji pritom nemaju gotovo nikakve šanse da se domognu poslaničkog mandata, pišu Bujanovačke.

Ne računajući liste albanskih stranaka, na izborima prošle godine na ulazak u parlament pretendovalo je petoro Bujanovčana.

Bujanovac će u parlamentu sasvim izvesno predstavljati jedino kandidati albanske manjine, pod uslovom da do 26. novembra sakupe potpise.

Na listi Narodne stranke Vuka Jeremića, koju je Republička izborna komisija (RIK) potvrdila u ponedeljak, ne samo što nema Bujanovčana, već je i ceo Pčinjski okrug zastupljen sa samo jednim kandidatom, Vranjancem Darkom Dimitrijevićem na 51. mestu.

Najveće iznenađenje do sada je gubitak mesta Bujanovčana na izbornoj listi SNS.

Kako je ranije obrazložio redovni naprednjački kandidat za poslanika iz opštine Bujanovac Nenad Mitrović, red je da i druge opštine imaju poslanika posle njegovih devet godina u parlamentu.

Na listi velike opozicione koalicije Srbija protiv nasilja takođe nema Bujanovčana, za razliku od prošle godine kada je Saša Arsić bio među kandidatima za poslanike.

Zavetnici su se takođe odrekli kandidata iz Bujanovca, kao i Stranka pravde i pomirenja Usame Zukorlića.

Čast Bujanovca brane radikalka Gordana Tasić i Ljiljančanin Slavoljub Ristić, na listi Koalicije Nada.

Drugi poslanički mandat sugurno će dobiti Biljana Đorđević, Bujanovčanka koja živi i radi u Beogradu, a nalazi se na jedanaestom mestu na listi Srbija protiv nasilja.

Opština, najverovatnije, neće ostati na samo dva kandidata za poslanike, mada treba sačekati listu ili liste albanskih stranaka iz Bujanovca i Preševa.

Pet dana pre isteka roka za podnošenje izbornih lista još uvek nema raspleta, odnosno epiloga pregovora i međusobnog uslovljavanja albanskih političara oko jedinstvenog nastupa na ovim izborima.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...