Buč Kesidi turneju počinju iz Vranja

Koncertom u Vranju 30. marta, indi rok bend Buč Kesidi iz Pančeva započeće Regionalnu turneju pod nazivom Skupi snagu.

Njihov nastup biće u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE).

Ulaznice se već mogu kupiti u OKCE po promotivnoj ceni od 800 dinara (ova cena važi za prvih 150 karata), nakon čega će cena ulaznica biti 1.000 dinara, a na dan koncerta 1.200.

Turneja će biti prilika da ovaj bend promoviše pesme sa svog novog albuma sa kog su dosad objavljena dva sinla - Curimo po asflatu i Skupi snagu.

Buč Kesidi je dostigao regionalnu popularnost, o čemu svedoče milionski pregledi na YouTube-u, posećeni koncerti, kao i nagrade za koje su nominovani i koje su osvojili.

Neke od njih su nominacija IMPALE za Evropski nezavisni album godine, GODUM nagrada za najbolje mlade snage 2020, 2020 MAC Awards - Alternativna pop numera godine (za Nema ljubavi u klubu), ELLE Style Awards 2020 - Up-And-Coming Artist nagrada, RUNDA nagrada 2020 - Najbolja pesma (za singl Nedelja ujutru), Adria Muzzik Video Awards - Najbolji video (za spot za pesmu TIHO) i mnoge druge.

Bend je prošle godine nastupio na gotovo svim najbitnijim domaćim festivalima a kruna sezone su svakako koncert kod Pobednika u Beogradu i pet uzastopnih rasprodatih koncerata u Zagrebu, kaže se u najavi vranjskog koncerta na Fejsbuk stranici benda.

Profil

Bend Buč Kesidi nastao 2013. godine. Čine ga gitarista Luka Racić i bubnjar Zoran Zarubica. Oba člana benda doprinose pisanju muzike i tekstova, a njihova muzika se najbliže uklapa u žanr indi roka. Član benda ranije je bio i basista Alen Duš. Godine 2014, Racić, Zarubica i Duš počinju da sviraju pod imenom Buč Kesidi. Krajem 2015, bend je izdao prvi singl i spot za pesmu Jaa (imam plaan) za izdavačku kuću Lampshade Media, a zatim i EP Španska serija početkom 2016. Tokom leta 2016, bend je završio snimanje debi albuma Posesivno-ospulsivni hospul i objavio ga u novembru 2016. Album su pratila četiri video spota i niz koncerata u klubovima i festivalima po Srbiji, uključujući velike koncerte u Božidarcu sa bendovima Jarboli i Stuttgart Online, i u Mikser hausu sa bendom Artan Lili. Tokom 2017. godine, bend je počeo da piše i izvodi nove pesme, među kojima je i Nema ljubavi, u klubu koju biraju da snime kao naredni singl. U ovom periodu, basista Alen Duš napušta bend, i posle nekoliko kratkoročnih zamena na mestu basiste, bend nastavlja da radi kao dvojac. Ova promena u sastavu benda prouzrokuje da se bend okrene korišćenju sintisajzera i semplera uživo, što ih dovodi do modernijeg zvuka sa uticajima elektronske muzike. U novembru 2019. godine, Buč Kesidi izdaje drugi album pod nazivom Euforija. Euforija je odmah propraćena promocionom turnejom tokom zime, koju su činili rasprodati koncerti u Novom Sadu, Nišu, Skoplju, Zagrebu, Sarajevu, kao i dva rasprodata celovečernja koncerta u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Album je kritički vrlo dobro primljen, sa velikim brojem pozitivnih recenzija koje ga često navode kao domaći album godine. U julu 2021, nakon više od godinu dana koncertne pauze, Buč Kesidi je pred više od 10.000 ljudi nastupio na Main Stage-u EXIT Festivala u Novom Sadu. Ovime je nastavljena regionalna turneja na kojoj koncertno promovišu album Euforija, koja nakon EXIT-a uključuje nastupe na Lovefest-u, OK Fest-u, u Sarajevu, Splitu, Skoplju, kao i rasprodate samostalne koncerte u Novom Sadu, Podgorici, Beogradu (na Kalemegdanu) i pet rasprodatih koncerata u Zagrebu. Tokom 2022. godine bend nastavlja koncertnu promociju Euforije na festivalima i solističkim koncertima po regionu, dok paralelno piše i snima pesme za treći album. Krajem godine izdat je singl Curimo po asfaltu, koji je najavio treći album za 2023. godinu.

Izvor: Wikipedia

Najnovije vesti