BSC u radnoj grupi za izradu strategije za zaštitu od diskriminacije

Bugarsko srpski centar (BSC) u Vranju izabran je za člana Posebne radne grupe za izradu Predloga nacionalne strategije prevencije i zaštite od diskriminacije za period od 2021. do 2025. godine, potvrdio je za Vranje News predsednik Darko Anačkov.

BSC je izabran na konkursu koji je raspisalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Predstavnik BSC-a u radnoj grupi biće Darko Anačkov, doktorand ekonomije, a kao zamenik člana izabrana je Aleksandra Ristić, profesorka bugarskog jezika i književnosti.

- Osnovni cilj Bugarsko srpskog centra jeste zaštita nacionalnog identiteta Bugara u Srbiji, ali i borba protiv diskriminacije po osnovu nacionalne pripadnosti, te ćemo ja i moja koleginica dati najviše doprinosa u izradi ove Strategije upravo po tom pitanju.

To je oblast koja je nama bliska i upravo diskriminacija po ovom osnovu predstavlja jedan od najčešćih vidova diskriminacije - kaže Anačkov za Vranje News.

Prvi sastanak Posebne radne grupe biće održan krajem juna ili početkom jula.

- Osim Bugarsko srpskog centra iz Vranja u izradi Strategije učestvovaće Regionalni info centar iz Beograda i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Otvoreni samo za saradnju i predloge od strane ostalih nevladinih organizacija koje se bave borbom protiv diskriminacije, ljudskim i manjinskim pravima kako bismo predložili najbolja rešenja kojim će građani Srbije biti zadovoljni - navodi Anačkov za naš portal.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...