Brnabić: Vlada Srbije povlači odluku o informisanju

Vranje/Beograd - Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije u četvrtak povući Zaključak o informisanju tokom pandemije koronavirusa i to na izričitu molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić veruje da je ova uredba štitila građane od neproverenih informacija, ali kaže da predsednik nije želeo da se baci senka na potpuno informisanje.

Podsećanja radi, Vlada Srbije donela je odluku da je za sve informacije u vezi sa koronavirusom isključivo zadužen Krizni štab na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić.

- Sva obaveštenja javnosti daje predsednica Vlade ili lica koje ovlasti Krizni štab - navodi se u Zaključku Vlade od 28. marta, a koji je objavljenom u Službenom glasniku od utorka

POLICIJSKI PRITVOR ZA NOVINARKU "NOVE S"

Novinarki protala Nova.rs Ani Lalić određeno je u sredu uveče u Policijskoj upravi u Novom Sadu zadržavanje od 48 sati zbog kako se navodi sumnje da bi mogla da ponovi krivično delo, objavljivanja tekstova koji izazivaju paniku i nerede, potvrdio je za Nova.rs njen advokat Srđan Kovačević. Portal Insajder objavio je da je advokat rekao da saslušanja nije bilo, već da joj je samo uručeno rešenje.

- Ja sam bio tokom pretresa, policija se korektno ponašala. Izvršili su pretres njenog stana i zadržali laptop i dva mobilna telefona – službeni i privatni. Potom su je doveli u policijsku stanicu i iskucali joj rešenje - rekao je on.

Dodao je da će novinarka Ana Lalić biti u pritvoru dok je ne saslušaju i da se nada da će se to desiti što pre.

Najnovije vesti